Košarka
SPORTOVI
Košarka
kvalifikacije za OI iduće godine

Hrvatska predložila odgodu Eurobasketa: "Teško da u tri mjeseca možemo odigrati tri velika natjecanja"

Predsjednik HKS-a Stojko Vranković otkrio je kakav je mogući scenarij vezan za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, Igre u Tokiju i potom Eurobasket.

Košarkaške lopte mirovat će ovog ljeta, a možda i do kraja godine, barem kada su u pitanju reprezentacije. Odluka je to europskog ogranka FIBE, nakon videokonferencije na kojoj je Hrvatsku predstavljao Stojko Vranković.

Time je i dalje neizvjesna sudbina kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre, kojem su naši košarkaši trebali biti domaćini u Splitu ovog lipnja.

gol expired Srpski rukometaš biranim riječima govorio o Duvnjaku: "On je najbolji na svijetu!" divider

"Dali su nam vremena do 10. mjeseca da vidimo kako će se ova situacija s koronavirusom razvijati, a i sama činjenica da smo u Hrvatskoj imali onaj razoran potres u Zagrebu", kazao je Vranković i nastavio:

"Razgovara se da se ti kvalifikacijski turniri odigraju nekih tri do četiri tjedna prije samih Olimpijskih igara, tako da bi to trebalo biti recimo u isto vrijeme kao ovu godinu, odnosno dogodine s odgodom."

No tu se javlja problem - prenatrpan košarkaški kalendar u 2021. godini, ako će kvalifikacijski turniri doista igrati u lipnju. Jer od 23. srpnja do 8. kolovoza na rasporedu su Olimpijske igre, a od drugog do 19. rujna Eurobasket.

gol expired Dosta mu je Europe: Urugvajska legenda odbila brojne ponude i vraća se kući divider

Postavlja se pitanje mogu li igrači izdržati takve napore, kakva će biti kvaliteta košarke, a i što će reći iz NBA lige, odakle i hrvatska reprezentacija u Bogdanoviću, Zubcu i Šariću ima okosnicu momčadi.

"Svi smo suglasni da je u tom kratkom periodu od nekih 90 dana teško izvodivo da se odigraju tri velika natjecanja - predolimpijski turnir, Olimpijske igre i Europsko prvenstvo."

Vranković otkriva što bi mogla biti alternativa.

"Naš je prijedlog išao, znači članova FIBE Europe Boarda, da se Europsko prvenstvo odgodi za iduću godinu, 2022."

Hoće li se to dogoditi i kakve će biti službene odluke, trebalo bi se znati do idućeg tjedna.

gol expired Očito im je svaki euro bitan: Slavni njemački klub uputio neobičnu molbu vlastitim navijačima divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider