Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na klupi je prava ikona

Dosta mu je Europe: Urugvajska legenda odbila brojne ponude i vraća se kući

Već je ranije rekao da ne želi produžiti ugovor pa su ga htjeli neki ugledni klubovi, ali presudio je zov domovine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Edinson Cavani davnih je dana čelnicima PSG-a poručio kako ne misli potpisati novi ugovor, a čini kako je i otklonio svaku mogućnost ostanka u Europi jer se želi vratiti doma.

Urugvajski reprezentativac ima važeći ugovor s Parižanima do 30. lipnja ove godine i činjenica da je ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora bila je svojevrsni mig klubovima koji su zainteresirani za njega da mu ponude dovoljno lukrativan ugovor da potpiše za njih.

Zvali ga Napoli, Atletico, Englezi...

Talijanski mediji u najviše su navrata spominjali Napoli, klub koji je Cavanija i lansirao među zvijezde nakon tri fantastične sezone podno Vezuva.

Englezi su pak navodili kako klubovi iz donjeg doma Premierlige žele dovesti Cavanija i mogu mu, premda je nedavno zagazio u 34. godinu, dati veliku godišnju plaću.

Također, postojao je i ozbiljan kontakt s Atletico Madridom.

gol expired Mourinho priznao da je prekršio pravila izolacije, stigli komentari gradonačelnika i vlade divider

No, od svega toga neće biti ništa jer se Cavani odlučio vratiti u Urugvaj i to u - Penarol, klub koji je s 50 naslova prvaka tamošnji rekorder.

Trener Penarola je Diego Forlan

Novinarima je tu vijest otkrio Cristian Rodriguez, Cavanijev ponajbolji prijatelj.

"Edinson se vraća kući, dolazi u Penarol i to je sve što mogu reći. Nazovite ga i pitajte", poručio je Rodriguez koji je ujedno i kapetan tog sastava.

Inače, trener Penarola je urugvajska ikona Diego Forlan.

Klub je to iz glavnog urugvajskog grada Montevidea i veliki rival Cavanijeva matičnog Danubija. Osim Rodrigueza, nekoliko je tu poznatih imena: bivši reprezentativci Fabian Estoyanoff i Walter Gargano, a tu je i Xisco, španjolski centarfor koji je u karijeri igrao, između ostalih, za Deportivo i Newcastle.

gol expired Zvijezda Liverpoola iskreno o mogućnosti da ne budu prvaci: "Bit će nam teško, ali teže je ljudima koji su izgubili obitelji" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider