Košarka
SPORTOVI
Košarka
zanimljiva ideja

Trener Warriorsa istaknuo Kukoča kao igrača na kojeg bi se Amerikanci trebali ugledati: Otkrio što im fali

Zanimljivu ideju dao je trener Golden State Warriorsa Steve Kerr.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Golden State Warriorsa Steve Kerr gostovao je u američkom nogometnom podcastu Men in Blazers i pritom dao zanimljivu ideju za razvoj mladih američkih košarkaša. Kao primjer je naveo legendarnog hrvatskog košarkaša Tonija Kukoča.

"Da sam car američke košarke, svi mladi igrači morali bi igrati nogomet. Danas svi mladi košarkaši samo pokušavaju proći jedan na jedan, sjajni su dribleri, ali ne razumiju kako se dodavati i kretati. To bi ih nogomet naučio, košarkaši koji su igrali nogomet dok su odrastali bolji su dodavači. Steve Nash, nevjerojatan asistent. Toni Kukoč bio je krasan dodavač, nema sumnje da je na to utjecao nogomet."

gol expired Legenda koja je Mandži dala nadimak za GOL.hr: ''Znate priču kad je Ronaldo izgubio pa su mu se svi smijali? divider

Kerr i Kukoč igrali su zajedno u šampionskim Chicago Bullsima, a nakon igračke karijere Kerr je postao i trofejni trener s Golden State Warriorsima.

Njegova momčad bila je poznata upravo po sjajnim kretanjima i tečnoj igri s puno dodavanja. Čini se da je dio inspiracije pronašao i u Kukočevim majstorijama.

Steve Nash, drugi spomenuti košarkaš, poznat je kao veliki obožavatelj nogometa. Vatreni je navijač Tottenhama, a nakon košarkaške karijere radi kao nogometni televizijski analitičar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider