Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nove žestoke kritike

Ne stišava se bura zbog odlaska Zupca: Poznati novinar brutalno "pokopao" Lakerse

Novi poraz Lakersa donio je novi skandal i žestoke kritike za upravu slavnog kluba.

Ivica Zubac u dresu Lakersa (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Prošlo je već mjesec dana otkad je Ivica Zubac otišao iz Lakersa u tradeu s gradskim rivalima Clippersima, a kritike na taj potez Lakersa se ne stišavaju.

Štoviše, one postaju sve žešće. Navijači Lakersa nisu preboljeli odlazak omiljenog centra, a njihovim kritikama pridružio se i Stephen A. Smith, poznati sportski novinar američkog ESPN-a.

''Sezona Lakersa veliko je razočaranje zbog svega što se dogodilo nakon Božića, kada su bili četvrti na Zapadu. Lebron se ozlijedio i propustio 18 utakmica i raspali su se, a kada se vratio, izgledali su jednako loše", počeo je Smith, pa se prebacio na upravu na čelu s Magicom Johnsonom i Robom Pelinkom.

''Ozljede su imale udio u tome, ali morate pogledati Magica i Pelinku i njihov roster. Gdje su šuteri, gdje su skakači? Zamijenite tipa poput 21-godišnjeg Zupca, vještog igrača od 216 centimetara, a pritom i najboljeg izvođača slobodnih bacanja, za nekog tipa po imenu Mike Muscala, koji izgleda kao da ne može igrati bolje od mene, a imam 51 godinu", rekao je.

''To je apsolutna sramota! Ne očekujete nešto tako neprofesionalno..."

Svoje viđenje sezone dao je nakon posljednje utakmice protiv Denvera u kojoj su Lakersi upisali četvrti uzastopni poraz. Susret je obilježio novi skandal u slavnom klubu – Rajon Rondo u jednom se trenutku odvojio od ostatka momčadi na klupi i sjeo među navijače.

''To je apsolutna sramota! Od momčadi u kojoj igra LeBron, a predsjednik je Magic, ne očekujete nešto tako apsurdno i neprofesionalno. Ali to se dogodilo pred našim očima, zapečatilo je sezonu za Lakerse i pogotovo Magica Johnsona. Magic mora nešto napraviti, ne samo oko momčadi, nego i kulture kluba", grmio je Smith.

A Lakersi su se praktički već oprostili od playoffa. Chris Haynes s Yahoo Sportsa javlja da su Lakersi u preostalih 17 utakmica odlučili reducirati LeBronovu minutažu i odmarati ga, što de facto znači da je ova sezona Lakersa završila, i to na prilično neslavan način.

Bit će ovo već šesta uzastopna sezona u kojoj druga najtrofejnija momčad u povijesti NBA-a (16 naslova) neće vidjeti doigravanje…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider