Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bruke i šokovi

Srpski mediji sprdaju se s reflektorima i šokantnim porazom košarkaša: "Belgija ugasila svjetlo u Nišu"

Utakmica Srbije i Belgije u kvalifikacijama za SP igrala se kroz dva dana zbog problema sa nestankom struje, a srpski mediji iskoristili su taj detalj i sprdaju s vlastitom sudbinom.

Košarkaši Srbije (Foto: Guliver image)

Košarkaši Srbije izgubili su od Belgije 74:73 i ugrozili si plasman na Mundobasket 2023. godine. Utakmica se igrala kroz dva dana zbog problemima sa strujom, a kad je sve završilo, srpski mediji konstatiralli su da je "Belgija ugasila svjetlo" do kraja.

Njihovi su portali puni alarmantnih naslova, a riječi „bruka“ i „šok“ najčešće opisuju trenutačno stanje košarkaške nacije.  Poraz od Belgije 73:74 u šestom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo bacio je Srbe na treće mjesto skupine, iza današnjeg suparnika i Latvije, iako su bili favoriti za prvo mjesto u skupini.

Srbija - Belgija Šok nad šokovima u Srbiji: Izgubili protiv hrvatskog izbornika i opasno im visi Svjetsko prvenstvo divider

Belgija ugasila svjetlo u Nišu

"Belgija ugasila svjetlo u Nišu: Nevjerojatan poraz košarkaša, velika blamaža u zadnjoj četvrtini, Mundobasket sve dalje“, naslov je u Kuriru koji aludira na jučerašnje probleme s reflektorima, a u tekstu ističu kako u drugu fazu kvalifikacija za SP prenose pobjedu i tri poraza te kako su u vrlo teškoj poziciji za plasman na Mundobasket.

"Šok! Srbija izgubila dobivenu utakmicu, Belgija poslije dva dana srušila Orlove, veliki problemi za plasman na SP,“ u naslovu je izvještaja Mondo.rs.
Isti list pojasnio je što ovaj poraz znači za Srbe:

gol expired Dino Rađa: "Navijači traže ostavke? Ma oni nemaju pravo glasa" divider

"Srbija u drugom krugu kvalifikacija igra s Turskom, Grčkom i Velikom Britanijom. Trenutačno je na dnu tablice s Velikom Britanijom. To praktično znači da Srbija mora pobijediti svih šest preostalih utakmica, uključujući one na vrućim terenima u Grčkoj i Turskoj. Morat će igrati puno bolje nego danas s Belgijom kako bi slavila na teškim gostovanjima.“

U završnici upali u ključnu "crnu rupu"

U naslovu na portalu b92 je kratko i jasno „Šok – Srbija izgubila od Belgije“, a u tekstu autor ističe završnicu utakmice kao „ključnu crnu rupu“.

"Od tih plus 13 slijedi potpuni raspad, slično kao u dvoboju s Latvijom. Belgijanci rade seriju plus 14 i prelaze u prednost 72:71. Srbija od pet minuta pa sve do 1:50 prije kraja susreta nije uspjela pogoditi koš i to je definitivno bila „crna rupa“ koju nije mogao ispraviti ni Pešićev time-out.“

Damir Mulaomerović VIDEO Nezgodan pad hrvatskog izbornika na utakmici, napravio je špagu ispred svih divider

Autor teksta u MozzartSportu ističe kako se „Srbija ugasila u Nišu“, te da joj poslije bruke poslije Belgije očekuje težak put do Svjetskog prvenstva.

"Srbija se ugasila u Nišu! U nedjelju su problemi sa strujom doveli do gašenja reflektora, zbog čega je sve pomaknuto za danas, a u ponedjeljak je Srbija doživjela potpuno poniženje“, piše u tekstu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider