Košarka
SPORTOVI
Košarka
SAD JE SVE OTVORENO

Srbi poraženi na Svjetskom prvenstvu: "Napravili smo si pakao, ovo je debakl i pomrčina"

Drugi krug Svjetskog košarkaškog prvenstva krenuo je porazom Srbije protiv Italije.

Polonara i Bogdanović (Foto: Afp)

Nakon što su Talijani i njihov izbornik Gianmarco Pozzecco svojevrsno šokirali reprezentaciju Srbije u osmini finala prošlogodišnjeg Eurobasketa, sad su momčad naših susjeda savladali još jednom, u drugom krugu Svjetskog prvenstva.

Krajnji rezultat bio je 78:76 za Italiju, no može se reći da je Srbija ovog puta imala apsolutno sve u svojim rukama. Izabranici Svetislava Pešića kontrolirali su susret, imali veliko vodstvo, a onda dopustili najboljim talijanskim igračima da se raspucaju.

Srbi imali +16 pa prestali igrati

Nakon boljeg otvaranja Talijana, Srbi su su se vratili te otišli na odmor s vodstvo 42:40, a još bolje su otvorili drugi dio te su četiri minute prije kraja treće četvrtine imali 60:44. I onda su upali u crnu rupu.

Srbija je krenula promašivati, no srećom po njih, i Talijani su u iduće dvije u pol minute postigli pet poena, pa je minutu i pol prije kraja četvrtine bilo još uvijek ugodnih 60:49. No, onda su se upalili Fontecchio i Datome te je Italija došla do 62:59, što je značilo neizvjesnu posljednju četvrtinu.

Čisti egal držao se do sredine posljednjeg perioda, kad se Italija polako krenula odvojati, a ključnu tricu zabio je Luca Severinu, za 72:67, četiri minute prije kraja. Srbija je izborila šansu u završnici, obranili su se kod talijanskog napada pri rezultatu 78:76, ali su onda jako loše odigrali svoj posljednji napad, koji je završio promašenim šutem Jovića s više od deset metara. 

Najbolji u talijanskim redovima bio je Simone Fontecchio s 30 poena. Za Srbiju je Bogdan Bogdanović postigao 18 poena, no za tricu je šutirao katastrofalnih 1/13.

Srbija i dalje ima sve u svojim rukama

Situacija se sad komplicira, iako Srbija i dalje drži sve u svojim rukama te pobjedom protivn Dominikanske republike imaju sigurno četvrtfinale. No, Talijani, koji su od Dominikanaca izgubili, su se apsolutno vratili u igru.

Ipak, srpski mediji nisu štedjeli njihove sportske heroje, za koje su od početka prvenstva imali samo hvalospjeve.

"Srbija izgubila i sebi napravila pakao", naslov je Modro Sporta.

"Novi šamar! Opet debakl protiv Talijana i opet smo izgubili dobiveno. Srbija se situacija drastično komplicira", napisali su novinari Sportala.

"Pomrčina orlova", komentar je Kurira.

"Oni su kobni protiv nas", piše Srbija danas, dok je Telegraf predstavu nazvao hororom.

Košarka je najveći ponos naših susjeda i od ovog prvenstva očekuju puno. Da drugu godinu zaredom ostanu bez mjesta među osam najboljih na velikom natjecanju, bilo bi katastrofalno za njih.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider