Košarka
SPORTOVI
Košarka
Meč-lopta

Večeras utakmica koju Split čeka duže od 20 godina: Ulaznica više nema, sve će gorjeti

Košarkaški klub Split jednu je pobjedu udaljen od naslova prvaka Hrvatske.

Galerija KK Split KK Split Navijači KK Splita Toni Perković

Na klupi Petar Skansi, u početnoj petorci Dino Rađa, Jurij Zdovc, Andrija Žižić, Josip Sesar i Srđan Subotić, a na klupi hrpa talentiranih splitskih mladića (Roko Leni Ukić, Damir Rančić, Drago Pašalić, Mateo Kedžo, Franko Kaštropil i Hrvoje Oršulić).

Bio je 3. lipanj 2003. godine, druga utakmica finala doigravanja za prvaka Hrvatske u košarci koje se tada igralo na dvije pobjede.

Split je u prvoj na Gripama bez problema sredio Cibonu i došao je u Zagreb po ono zbog čega se Rađa vratio u matični klub odigrati još tu jednu sezonu.

Zagrepčani nisu imali baš nikakve šanse. Premda je u tadašnjoj Ciboni bilo dosta respektabilnih imena, Rađa ih je školovao i donio svom Splitu prvi naslov prvaka Hrvatske. Prvi i još uvijek - jedini.

Od tada do danas znao je Split biti u finalima, ali nikad više nije stigao tako blizu drugom naslovu kao što je to slučaj sada. Od tog lipnja 2003. Splićanima se samo 2021. dogodilo da su bili jednu pobjedu udaljeni od titule, tada su u majstorici poraženi od Zadra u Višnjiku.

Meč-lopta Splićana na krcatim Gripama

Večeras je ipak druga priča, igra se na Gripama, a suparnik je isti. U ovogodišnjoj finalnoj seriji Split vodi 2:1 u pobjedama i ako večeras pobijedi, postat će po drugi put prvak Hrvatske.

Stoga su i ulaznice za ovaj dvoboj razgrabljene još tijekom noći sa srijede na četvrtak, nakon što su Splićani došli do druge pobjede i poveli u finalu.

Sve je spremno za veliku feštu, ali Zadrani žele vratiti finalnu seriju u Višnjik, gdje bi se onda u nedjelju igrala majstorica.

Večerašnji dvoboj na Gripama počinje u 20:00.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider