Košarka
SPORTOVI
Košarka
Kad te on pohvali

''Grčki Bog'' košarke: ''On je fenomen, takav igrač pojavi se jednom u 50 godina''

Grčki košarkaški velikan Vassilis Spanoulis pohvalio je Luku Dončića i prozvao ga ''fenomenom''.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Luka Dončić ovog je ljeta sa Slovenijom postao europski prvak, dok je u prosjeku imao 14,3 poena i 8,1 skokova po utakmici. I to kao 18-godišnjak koji je prvi put zaigrao na velikoj sceni.

''Vjerujem da je veliki vođa'', rekao je legendarni košarkaš Vassilis Spanoulis, koji je bio član grčke reprezentacije koja je popela na krov Europe 2005. te dio momčadi koja je šokirala Dream Team u polufinalu SP-a 2006.

''Dokazao je to na nedavnom Eurobasketu. Svojom prisutnošću na terenu i izvan njega. Vjerujem da je on pravi igrač za vođenje bilo koje momčadi do uspjeha. On je fenomen, mislim da se takav igrač pojavi jednom u 50 godina'', dodao je Spanoulis.

Slovenija je završila Eurobasket bez poraza, pobijedivši u svih devet utakmica, a Dončić je izabran u petorku prvenstva zajedno s Goranom Dragićem.

''Sve je kod njega impresivno. Njegova zrelost, njegov talent, njegova evolucija, njegov napredak. Bog ga je blagoslovio kako bi navijači mogli uživati u onome što pokazuje na terenu'', zaključio je trostruki MVP Final Foura Eurolige.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider