Košarka
SPORTOVI
Košarka
renomirani španjolac

Bivši trener Barcelone preuzeo Cedevitu

Bivši trener španjolskih klupskih košarkaših velikana Barcelone i Baskonije vodit će hrvatskog prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši trener španjolskih klupskih košarkaših velikana Barcelone i Baskonije, 42-godišnji Alfonso Alonso Blasco, poznatiji kao Sito Alonso, potpisao je trogodišnji ugovor (2+1 godina) s peterostrukim prvakom Hrvatske, KK Cedevitom.

"Iznimno smo sretni što smo postigli dogovor sa Sitom Alonsom. Ovo je prvi puta da nam prvi trener ne dolazi iz regije i ovog govornog područja pa je to novost za KK Cedevitu. Sito Alonso je stručnjak koji je uspješno vodio sjajne momčadi, odlične igrače i sigurni smo da će pomoći i nama u ostvarivanju naših ambicija", izjavio je sportski direktor KK Cedevite Matej Mamić.

Novi trener Cedevite prvi je put poziciju glavnog trenera preuzeo 2008. godine u Joventutu, u kojem je prije toga bio pomoćni trener. Taj klub vodio je do ožujka 2010. godine, s tim da je u sezoni 2008/09. s Joventutom nastupio i u Euroligi. Od 2011. do 2014. godine bio je trener kluba Lagun Aro iz San Sebastiana, a nakon toga otišao u Bilbao Basket, gdje je bio do srpnja 2016.

Tada je prešao u Baskoniju, s kojom je u sezoni 2016/17. u Euroligi došao do četvrtfinala, a u domaćoj Endesa ligi do polufinala. Prošle sezone potpisao je za Barcelonu, ali je zbog loših rezultata dobio otkaz 5. veljače ove godine.

Osim klupskih angažmana, Alonso je bio i izbornikom reprezentacije Španjolske do 20 godina, s kojom je na Europskom prvenstvu 2013. godine u Estoniji osvojio brončanu medalju. U seniorskoj reprezentaciji je bio pomoćnik Juanu Antoniju Orengi 2014. godine na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, gdje je reprezentacija doživjela neuspjeh, jer je ispala već u četvrtfinalu od Francuske.

Sito Alonso na klupi Cedevite nasljeđuje Slovenca Juru Zdovca, koji se prije dva dana s klupskim čelnicima dogovorio da druga godina iz njegova ugovora neće biti aktivirana.

Cedevita će i u sljedeću sezonu ući s ambicijom da se kroz ABA ligu ili Eurokup domogne statusa euroligaša, što može jedino ako osvoji jedno od spomenutih natjecanja. Prema odluci kluba Sito Alonso će momčad voditi u tim natjecanjima, dok će ekipu sastavljenu pretežno od mlađih, darovitih igrača u hrvatskom prvenstvu voditi Slaven Rimac.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider