Košarka
SPORTOVI
Košarka
Analiza serije s Washingtonom

Spahija ekskluzivno za GOL.hr: Pogledajte kako je ocijenio Bogdanovićevu sezonu

Bivši hrvatski košarkaški izbornik i aktualni pomoćni trener Atlante Hawksa, Neven Spahija, eksklzuvino za GOL.hr komentirao je trenutnu seriju s Washingtonom i što misli o Bogdanovićevoj sezoni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bogdanovićevi Washington Wizardsi poveli su u seriji protiv Spahijine Atlante s 2:0. Pred momčadi koja je prije dvije godine bila hit NBA-a vrlo je težak zadatak. Pod obavezno mora dobiti iduću utakmicu kako bi ostala u seriji koja se igra na četiri pobjede.

''Definitivno će biti teško vratiti se protiv Washingtona. Oni u ovom momentu igraju bolju košarku nego mi. Trenutno je najveća razlika u učinku startne petorke s obje strane. Mi smo u velikom deficitu i nadam se da će naši startni igrači puno bolje odgovoriti u ovoj trećoj utakmici'', rekao je Spahija te nastavio:

''Igramo kod kuće, ali to u NBA-u ne mora biti presudno. Trebat ćemo pogoditi neke od onih otvorenih šuteva koje smo u prve dvije utakmice u pravilu promašivali. Ima tu još nekih detalja s kojima se sada ne bih htio opterećivati, ali Washington je u prve dvije utakmice bio bolji upravo koliko to rezultat pokazuje.''

Nakon toga upitali smo Spahiju kako vidi aktualnu Atlantinu sezonu, s obzirom da je momčad na ljeto napustilo nekoliko igrača iz startne petorke.

''Sezona se u pravilu ocjenjuje nakon playoffa. Ako bi govorili isključivo o regularnom dijelu, mogu kazati da smo dobili prolaznu ocjenu i to samo zbog ovog završetka. Atlanta je deset godina neprekidno u playoffu. Dakle, ekipa koja ne ide na prve pickove na draftu. Non-stop se pokušava na neki način boriti. A taj niz uzastopnih nastupa u playoffu je drugi najveći u NBA-u i trenutno treći najveći u američkim profesionalnim sportovima.''

Bivši hrvatski izbornik potom je otkrio koja je najvažnija stvar kod slaganja momčadi i koja je najveća snaga Washingtona u ovom trenutku.

''Teško je ako nemaš na rosteru igrače koji su odrasli uz momčad, odnosno koji su bili među prvih deset pogođenih pickova na draftu. Jer vama pozicija na draftu zapravo ne znači da ćete sto posto biti igrač. To je nekakvo predviđanje. Međutim, kad pogledamo roster Washingtona, Wall, Porter i Beal su svi bili visoki pick na draftu. Zapravo, rastu zajedno s momčadi i to je najveća snaga Washingtona.''

S druge strane, Bojan Bogdanović nije toliko dobro otvorio doigravanje kao što je bio u ritmu nakon dolaska iz Brooklyn Netsa. O tome, kako vidi njegovu sezonu i treba li brinuti za njegovu budućnost u NBA-u Spahija je rekao sljedeće:

''Bojanovu sezonu bih ocijenio jako uspješnom. Ako izuzmemo ove dvije utakmice playoffa, to je bilo više nego na dobroj razini. Biti u ekipi koja igra playoff i način na koji je odigrao neke utakmice nakon što je došao u Washington je zaista fascinantan. Tako da mislim da Bojan ima lijepu budućnost u NBA-u. Vrlo teško je prognozirati hoće li ostati u Washingtonu ili će netko drugi matchirati njegov ugovor. No, mislim da su pred njim slatke brige.''

Atlanta i Washington treću utakmicu igraju u noći sa subote na nedjelju. Nakon dva uzastopna poraza, za očekivati je da će Spahijini Hawksi svim silama pokušati doći do prve pobjede u seriji i tako ostati u igri za polufinale Istoka, jer u slučaju poraza taj cilj postaje gotovo nedostižan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider