Košarka
SPORTOVI
Košarka
Odlučivale nijanse

Australija na krilima NBA trojica srušila Francusku i izbjegla SAD i Srbiju do finala

Nakon pobjede SAD-a protiv Brazila, poznati su svi četvrtfinalisti Svjetskog košarkaškog prvenstva u Kini.

Slavlje Australije (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Amerikanci su pobjedom protiv Petrovićevog Brazila osigurali prvo mjesto u skupini  te će u četvrtfinalu igrati protiv Francuske koja je u dvoboju za prvo mjesto u skupini L izgubila od Australije 98-100.

Bila je to sjajna utakmica u kojoj su odlučivale nijanse. Francuska je na koncu prve četvrtine imala koš prednosti (24-23), na poluvremenu je bilo 66-66, da bi u trećoj dionici Francuzi imali i devet koševa viška (70-61). Australija je do konca trećeg perioda smanjila na četiri koša minusa, a nakon tri minute igre u zadnjoj četvrtini i povela sa 82-79. U posljednje tri minute ušlo se u egalu (87-87), a prednosti nije bilo niti minutu prije kraja (94-94).

Joe Inges je tada doveo Australce u prednost (96-94), izjednačio je Nando De Colo, da bi Matthew Dellavedova 30 sekundi prije kraja realizirao dva bacanja za novu australsku prednost. De Colo je 16 sekundi prije kraja još jednom izjednačio, a Dellavedova pet sekundi prije kraja dobio priliku s linije slobodnih bacanja približiti Australce pobjedi. Zabio je samo prvo bacanje za 99-98, a drugo je promašio.

Francuska je imala četiri sekunde za pobjedu, ali je Andrew Albicy pogrešno dodao, Patty Mills je ukrao loptu, a Mitch Creek s linije slobodnih bacanja potvrdio australsko slavlje.

U pobjedničkim redovima najefikasniji su bili Mills s 30 koševa, Ingles s 23, te Aron Baynes s 21 košem. Kod Francuza najefikasniji su bili Evan Fournier s 31 i De Colo s 26 koševa.

Australija je osvojila prvo mjesto u skupini i u četvrtfinalu će igrati protiv Češke, dok Francuze očekuju Amerikanci.

Sada su poznati svi parovi četvrtfinala SP-a. U utorak će igrati Srbija - Argentina (13.00), te Španjolska - Poljska (15.00), a u srijedu će snage odmjeriti SAD - Francuska (13.00), te Australija - Češka (15.00).


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider