Košarka
SPORTOVI
Košarka
Prevelike razlike

Skandal u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta: Nema dogovora, štrajk neizbježan!

Nakon nove runde neuspješnih pregovora između vlasnika NBA klubova i Udruge košarkaša u New Yorku postalo je sve izvjesnije da je NBA sezona 2011/12 pod velikim upitnikom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualni kolektivni ugovor igrača istječe noćas, a trosatni pregovori na kojima je nazočio i komesar NBA lige David Stern nisu urodili plodom.

Stern je tako najavio da će "sa žaljenjem" kasnije tijekom dana preporučiti prvi "lockout" nakon sezone 1998/99 koju je ograničio na samo 50 utakmica.

>> Kukoč za GOL.hr o štrajku NBA igrača i 'plakanju' vlasnika da su u minusu

>> Pomrčina sunca u NBA-u: Štrajk sve izgledniji, zvijezde već razmišljaju o Europi

"Razlike su prevelike i očito je da će noćas doći do "lockouta" " poručio je čelni čovjek Udruge košarkaša Billy Hunter uz dodatak da se nada novom sastanku u roku sljedeća dva tjedna.

NBA liga je ove sezone prijavila financijski gubitak od 300 milijuna dolara, a u minusu je bilo čak 22 od ukupno 30 momčadi. "Lockout" znači zaustavljanje svih aktivnosti NBA klubova. Već od ranije je otkazana Ljetna liga u Las Vegasu, predsezonske utakmice u Europi nisu ni zakazane, a igrači sada moraju odlučiti žele li riskirati igranje ljetnih kvalifikacijskih turnira za Olimpijske igre bez pomoći NBA lige oko osiguranja u slučaju ozljede.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati