Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Košarka
Uvjerljiva pobjeda Hrvatske

Sjajni Hezonja i Simon razbili BiH, Bogdanović šepajući napustio parket

Hrvatski košarkaši ostvarili su i osmu pobjedu na pripremama za Eurobasket pobijedivši u drugoj utakmici pripremnog turnira u zagrebačkoj Areni reprezentaciju Bosne i Hercegovine s 97-79 (19-16, 21-21, 28-19, 29-23).

Veselje zbog boljeg napadačkog izdanja nego protiv Estonije, pomutila je ozljeda Bojana Bogdanovića, koji je u 23. minuti napustio igru i više se nije vraćao. Nakon jedne obrambene akcije Bogdanović se uhvatio za skočni zglob i završio na klupi s velikom vrećom leda na stopalu. No, prve procjene liječnika govore da bi s Bogdanovićem za dva do tri dana sve trebalo biti u redu.

''Teško je sada dati bilo kakvu pravu dijagnozu, ali ne bih bio previše zabrinut zbog ozljede Bogdanovića“, rekao je liječnik hrvatske reprezentacije Miram Martinac nakon utakmice protiv Bosne i Hercegovine.

''Važno je da pokreti nisu ograničeni. Očekujemo se da će se kroz par dana sve smiriti, a teško je reći hoće li to biti za jedan, dva ili tri dana. Još je rano reći, ali već smo krenuli s terapijom“, komentirao je liječnik Martinac.

Bogdanovića sljedećih nekoliko dana sigurno čeka terapija, ali bez obzira što ozljeda na prvi pogled izgleda lakše prilike, nikome nije drago što se naš stožerni igrač ozlijedio tek devet dana uoči utakmice sa Slovenijom s kojom otvaramo Eurobasket.

Unatoč uvjerljivijem izdanju nego protiv Estonije i nešto bolje popunjenim tribinama Arene, bila je to još jedna utakmica u kojoj Perasovićevi izabranici nisu morali stisnuti gas do kraja kako bi pobijedili. Ovoga puta je nedostajalo malo više obrambene čvrstine pa je BiH postala prva reprezentacija koja je u ovim pripremama Hrvatskoj ubacili gotovo 80 koševa.

Hrvatski šuteri raspucali su se u drugom poluvremenu, u kojem su ubacili čak 57 koševa. Hrvatska je utakmicu završila s odličnih 16/28 za tricu i 23 asistencije od kojih je sedam podijelio Kruno Simon, a četiri Ante Tomić. Kao najbolji strijelac ukazao se Mario Hezonja, kojem je Perasović u ovom dvoboju dao gotovo 30 minuta. U bošnjaškoj reprezentaciji prednjačili su centri, Elmedin Kikanović koji je ubacio 17 poena i Andrija Stipanović s 15 koševa.

U posljednjoj utakmici na turniru Hrvatska će u petak (21 sat) igrati protiv Izraela.

HRVATSKA - BOSNA I HERCEGOVINA 97-79 (19-16, 21-21, 28-19, 29-23)

Arena Zagreb. Gledatelja: 2700. Suci: Radović, Dožai, Kardum (svi Hrvatska).
HRVATSKA: Tomić 8, Rudež 6, Stipčević 12, Bogdanović 10, Šarić 6, Ukić 6, Simon 19, Šakić, Draper, Zubčić, Bilan 2, Žorić 4, Hezonja 24

BOSNA I HERCEGOVINA: Pašalić 8, Buza, Stipanović 15, Šutalo 6, Jošilo, Bavčić, Gordić, Kikanović 17, Albijanić 5, Peršić 5, Milošević 12, Renfroe 4, Vrabac 2, Todić 5

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider