Košarka
SPORTOVI
Košarka
rekord koji će teško itko srušiti

Želio igrati za Hrvatsku, Rađa i Vranković ga "otpilili", pa dva mjeseca kasnije ispisao povijest!

Shane Larkin prije samo dva mjeseca je izrazio želju za zaigra za Hrvatsku. Vodeći ljudi Saveza glatko su ga odbili, a on je danas ispisao povijest.

Shane Larkin (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nesuđeni hrvatski košarkaški reprezentativac Shane Larkin, koji je prije samo dva mjeseca rekao da bi ozbiljno razmislio o igranju za našu reprezentaciju, ispisao je povijest Eurolige. Ubacio je 49 poena na jednoj utakmici i time postavio rekord Eurolige koji će teško više ikada itko srušiti!

Amerikanac je u pobjedi Anadolu Efesa nad Bayernom 104:75 ubacio 49 poena za 31 minutu, čime se upisao u povijest kao igrač koji je zabio najviše poena na jednoj utakmici. Ispalio je 19 lopti od čega je pogodio čak 15! Tricu je gađao 10 od 12, a slobodna bacanja 9 od 10!

Podsjetimo, prije samo dva mjeseca Larkin je izjavio:

"Upravo sam na jučerašnjem ručku razgovarao o tome s Krunom. Mogu reći da sam definitivno otvoren za tu ideju. Definitivno bi bilo lijepo nastupiti na Olimpijskim igrama. To je san svakog sportaša. Naravno da bi preferirao nastup za SAD, no s obzirom na situaciju definitivno sam otvoren i za ideju da nastupam za Hrvatsku."

Stručni savjetnik za hrvatsku košarku Dino Rađa i predsjednik Saveza Stojko Vranković munjevitom su brzinom demantirali tu ideju uz objašnjenje:

"Dok smo mi u HKS-u stranac neće igrati za reprezentaciju."

Larkin ove sezone u Euroligi prosječno zabija 22 koša po utakmici uz sjajan postotak šuta preko 50 posto. Bio je član Dallasa, New York Knicksa, Boorklyn Netsa, Boston Celticsa i Baskonije prije dolaska u Anadolu 2018. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider