Košarka
SPORTOVI
Košarka
Gospodin zasad savršeni

Sesarova Hrvatska s osam od osam na megdan Turcima: "Vodi ih jedan od najboljih europskih trenera, fale im trojica, ali..."

Hrvatska će igrati protiv Turske u finalu pretkvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre, s Josipom Sesarom na klupi košarkaši imaju osam od osam.

Josip Sesar (Foto: Profimedia)

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Josip Sesar u petak je ostvario osmu pobjedu u toliko službenih utakmica na klupi Hrvatske, a trijumf protiv Ukrajine 85-70 donio je hrvatskim košarkašima priliku da se u nedjelju protiv Turske bore za plasman u olimpijske kvalifikacije koje su na rasporedu sljedeće ljeto.

"Smatram da smo odigrali dobru utakmicu i kontrolirali ritam cijelo vrijeme, uz mali pad u drugoj četvrtini. No, taj nas pad nije koštao i poluvrijeme smo završili u plusu. Znali smo kako ući u treću četvrtinu, znali smo da trebamo pritisnuti njihovog playmakera koji je, iako najmlađi, njihov najbolji igrač. Imali smo i određenih problema s njihovim visokim igračima, no to su Ivica i Dario jako dobro iskontrolirali, uz danas sjajnog Hezonju i Smitha. Svi su igrači dali svoj obol i mi smo zasluženo pobijedili", izjavio je Sesar.

Josip Sesar Košarkaši saznali suparnika u finalu pretkvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre divider

U subotu je za hrvatske košarkaše slobodan dan u Istanbulu, a u nedjelju (19 sati) ih u uzavreloj atmosferi dvorane Sinan Erdem čeka okršaj s domaćom reprezentacijom koja je sa 105-84 svladala Švedsku u polufinalu.

"Tursku reprezentaciju vodi jedan od najboljih europskih trenera Ergin Ataman. Momčad je to puna talenta. Naravno, nedostaje im Cedi Osman, na poziciji playmakera nemaju Willbekina i Larkina, no ipak imaju zaista veliku širinu, visoke igrače i dobre šutere. Trebat će se stvarno dobro pripremiti, uz već dobro poznatu paklenu atmosferu koji njihovi navijači znaju napraviti", poručio je hrvatski izbornik.

Hrvatska košarkaška reprezentacija Hrvatski košarkaši pobijedili Ukrajinu i plasirali se u finale pretkvalifikacijskog turnira za OI divider

Mario Hezonja je s 22 koša bio najbolji strijelac Hrvatske, a odmah do njega bio je Ivica Zubac s 20 poena, sedam skokova i dvije blokade.

"Danas smo pokazali da nismo slučajno dobili ove tri utakmice. Ukrajina je solidna ekipa, dosta su visoki i jaki, a mi smo se držali plana, dobro branili i zadržali ih na 70 poena. Smatram da smo dobro igrali u oba smjera, znali smo što radimo i tu smo gdje smo htjeli biti. Vjerujemo jedni u druge, znamo što možemo, ni u jednom trenutku nismo bili nervozni", izjavio je centar LA Clippersa koji će se u nedjelju pod košem "hrvati" sa suparnicima iz NBA lige, Alperenom Sengunom iz Houston Rocketsa i Omerom Yurtsevenom iz Miami Heata.

Goran Filipović je uz Hezonju, Zubca i Darija Šarića (18 koševa), bio četvrti igrač s dvoznamenkastim učinkom (10 poena) protiv Ukrajinaca. Takav napadački doprinos, a posebno obrambeni, bit će potreban i za pobjedu nad Turcima.

"Trudim se, imam svoju ulogu i gušt mi je igrati s tim momcima još otkako smo se okupili 5. srpnja. Imamo jedan sustav koji svi poštujemo. Iz dana u dan, pogotovo kroz ovaj turnir, napredujemo, no sve se to uvijek svede na jednu utakmicu. S nestrpljenjem očekujemo finale. Turska je domaćin, organizirali su ovaj turnir da se plasiraju dalje. Nezgodni su, imaju par igrača iz NBA i Eurolige. Vidjet ćemo, dat ćemo sve od sebe da što bolje pripremimo utakmicu i osvojimo turnir", zaključio je Filipović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider