Košarka
SPORTOVI
Košarka
pali svjetski prvaci

Senzacija na EuroBasketu: Hrvat s Belgijom srušio Španjolsku

Dario Gjergja napravio je još jedan podvig Belgijom, ovaj put na EuroBasketu.

Dario Gjergja (Foto: Guliver)

Košarkaši Belgije, koje vodi Dario Gjergja, iznenadili su favoriziranu Španjolsku te su u ogledu 3. kola skupine A EuroBasketa, u Tbilisiju, slavili 83-73 (15-11, 17-22, 25-21, 26-19).

Ključna u svemu je bila završnica utakmice gdje su Španjolci potpuno stali, a belgijski igrači, koje uspješno vodi hrvatski stručnjak, nemilosrdno punili suparnički koš.

Španjolska je vodila 73-71 tri i pol minute prije kraja. No, uslijedila je belgijska serija 12-0 do kraja susreta za zasluženo slavlje Belgije koja je upisala drugu pobjedu na EuroBasketu. Izjednačeni su trenutačno na vrhu skupine A Belgija, Crna Gora i Španjolska te svi imaju omjer 2-1.

Emmanuel Lecomte je s 20 poena bio prvi strijelac Belgije, a tome je dodao pet skokova i četiri asistencije. Kod Španjolske je najbolji bio Willy Hernangomez s 18 koševa.

Gjergja skuplja skalpove velikana

Najveće je to iznenađenje dosad na Europskom prvenstvu. Možemo je nazvati senzacijom jer unatoč tome što je Španjolska došla bez mnogih velikih imena opet se radi o jednoj od najboljih svjetskih reprezentacija.

Dario Gjergja polako postaje sve poznatije trenersko ime. Podsjetimo, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo već je dva puta pobjeđivao Srbiju.

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider