Košarka
SPORTOVI
Košarka
phoenix i dalje u igri

Čudesni ubačaj Bookera za pobjedu Sunsa protiv Clippersa, Šarić i Zubac odlični

Phoenix Sunsi stigli su do treće pobjede iz isto toliko nastupa u nastavku NBA sezone i to protiv jedne od najboljih momčadi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Phoenix Sunsi Darija Šarića su noćas u Orlandu sa 117:115 pobijedili Los Angeles Clipperse Ivice Zubca zahvajujući ubačaju sa zvukom sirene Devina Bookera. Hrvatski dvojac odigrao je odlično, no Zubac je na kraju nepotrebno izbacio loptu koja je došla do Bookera koji je pogodio za pobjedu.

Činilo se da Zubac ima skok pod svojim košem, no umjesto toga je odmah išao izbijati (boksati) loptu izvan svog reketa. Ona je došla do igrača Phoenixa, u konačnici do Bookera, koji je pogodio za pobjedu preko Paula Georgea i Kawhija Leonarda, dvojice ponajboljih obrambenih igrača lige. 

gol expired Fulham se vratio u Premierligu nakon nevjerojatnog kiksa o kojem će se pričati još danima divider

Šarić je u pobjedi svoje momčadi sudjelovao sa 13 koševa (šut iz igre 4/9, trice 0/2), osam skokova i jednom asistencijom u 26 minuta na terenu, dok je Zubac za Clipperse odigrao 25 minuta i upisao double-double sa 18 koševa (šut iz igre 7/9) i 12 skokova te jednim blokom.

Najbolji strijelac Phoenixa bio je Booker koji je utakmicu završio sa 35 ubačaja. Ricky Rubio je dodao 18 koševa, a Deandre Ayton 19.

Sunsi (29-39) su nastavili sjajan niz u Orlandu ostvarivši treću pobjedu zaredom što im nadu za plasman u doigravanje i dalje drži na životu.

Kod Clippersa (45-22) najbolji je bio Kawhi Leonard s 27 koševa. dok je Paul George ubacio 23 koša.

gol expired Šokirani Cormier ponovno progovorio o ubodima u oči i objasnio zašto to radi divider

Phoenix je u Orlando došao s najgorim omjerom pobjeda i poraza od momčadi iz Zapadne konferencije, ali sada je još uvijek u igri za playoff nakon tri uzastopne pobjede. Sunsi zaostaju tri utakmice za Memphisom koji je osmi na Zapadu, ali su pred njim utakmice protiv New Orleansa, San Antonia i Portlanda.

Podsjetimo, Sunsima će možda biti dovoljno i deveto mjesto, ako pritom budu zaostajali za Memphisom ili nekom drugom momčadi koja će biti osmoplasirana četiri utakmice i manje. U tom slučaju osma i deveta momčad konferencije igrat će kvalifikacijsku utakmicu za plasman u doigravanje. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider