Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ludnica u Philadelphiji

Šarić i Sixersi na impresivan način otvorili NBA doigravanje: ''Mislim da ova grupa ima nešto posebno''

Hrvatski košarkaš Dario Šarić odličnom je predstavom otvorio doigravanje NBA lige, a Philadelphia 76ersi su upisali pobjedu protiv Miami Heata sa 130-103.

Dario Šarić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Sixersi su briljantno završili sezonu sa 16 uzastopnih pobjeda, a sjajnu seriju nastavili su i na otvaranju play-offa pobijedivši Heat s 27 koševa razlike.

Gosti su se odlično držali u prvom poluvremenu i na predah su otišli sa četiri koša razlike, no u nastavku se njihova igra raspala. Sixersi su treću dionicu dobili sa 16 razlike (34-18), a posljednju dionicu sa +15 (40-25). U drugom poluvremenu Philadelphija je zabila čak 74 koša, a primila 43.

Odličan debi u playoffu imao je naš Dario Šarić, koji je za 31 minutu na parketu zabio 20 koševa (8/15) te nadodao šest skokova i tri asistencije, dok je najbolji strijelac utakmice bio JJ Redick s 28 koševa.

"Odigrali smo sjajno. Imam osjećaj kako je ova grupa spremna za nešto posebno", kazao je trener Sixersa Brett Brown. Njegova momčad je uništila Miami tricama, pogodivši ih čak 18.

"Istina, imali smo dobru šutersku večer," dodao je Brown.

Miami nije imao rješenja za lepršavu Philu i Simmonsa, ali ni veterane s klupe Ilyasovu (17 poena) i Belinellija (25 poena), koji su u trećoj četvrtini zajedno vezali četiri trice. Sixersi su u toj dionici napravili seriju 15-0 i više se nisu okretali. Trio Šarić, Belinelli i Ilyasova zabio je ukupno 11 trica iz samo 17 pokušaja, dok je Ben Simmons za jedan skok ostao bez ''triple-doublea'' upisavši 17 koševa, 14 asistencija i devet skokova.

"Atmosfera u dvorani je bila sjajna, posebice u drugom poluvremenu. I nama i navijačima je malo trebalo da se zagrijemo", kazao je sa smiješkom Simmons.

Kod gostiju je najefikasniji bio Kelly Olynyk s 26 koševa, Goran Dragic je dodao 15, James Johnson 13, a Dwyane Wade 11 koševa. Druga utakmica je na rasporedu 16. travnja ponovo u Wells Fargo Centru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider