Košarka
SPORTOVI
Košarka
UVRSTIO GA U PETORKU

Rodio se sedam godina nakon njegove smrti, no NBA superstar pokazao je koliko cijeni Dražena Petrovića

Tyrese Haliburton dobio je zadatak odabrati najbolju petorku europskih NBA košarkaša.

Kip Dražena Petrovića (Foto: Guliver Images)

Tyrese Haliburton trenutačno je najveća zvijezda Indiana Pacersa. Igra svoju treću NBA sezonu, nakon što je 2020. odabran kao 12. pick NBA drafta, a prvi put se našao na All Star utakmici.

Iako je dobre brojke imao već u prve dvije sezone kao košarkaš Sacramento Kingsa, ove je to dodatno popravio, ali njegova momčad ipak trenutačno ne stoji najbolje po pitanju mjesta u doigravanju. Unatoč tome, njegove partije osigurale su mu dvostruki All Star nastup, prvo u natjecanju tricaša, a onda i u samoj utakmici.

Tri aktualna, najbolji Europljanin u povijesti i naš Dražen

Nedugo prije nastupa, sudjelovao je na konferenciji za medije, gdje je dobio jedno vrlo zanimljivo pitanje. Zatražen je da složi najbolju petorku europskih NBA košarkaša.

"Moram priznati da na mene jako puno utječe sadašnjost. Jokić, Luka, Giannis i Dirk", prva su četiri imena koja je zapravo podosta realno odabrao, a onda je nastavio:

"Na poziciji dva, ne mogu se odmah sjetiti... Neka bude Petrović. To bi bila prava vatra."

Tyrese nas je uistinu oduševio tim odgovorom, svjestan je koliko je Dražen bio dobar šuter i koliko bi tek napravio da nije bilo onog nesretnog 7. lipnja 1993. godine. 

Inače, on sam oduševio je u prvoj seriji natjecanja tricaša, gdje je prikupio 31 bod i ostavio svu konkurenciju iza sebe. Ipak, zakazao je u finalnoj seriji te na kraju završio na trećem mjestu.

U sinoćnjoj All Star utakmici dobio je 13 minuta s klupe, no iskoristio ih je fenomenalno. Utrpao je 18 bodova, od čega je posebno dobar bio s trice, ubacio je četiri iz šest pokušaja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider