Košarka
SPORTOVI
Košarka
Očekuje odličnu atmosferu

Rimac uoči majstorice protiv Budućnosti: ''Pritisak je velik na obje ekipe''

Nakon što su prve dvije utakmice završile pobjedama domaćina, Cedevita i Budućnost će u nedjelju u majstorici u 19 sati u KC Dražen Petrović odlučiti tko će u finale regionalne ABA lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cedevita je u prvom susretu u Zagrebu pobijedila 90-83, dok je Budućnost uzvratila u Podgorici upisavši pobjedu 87-72.

Treća utakmica odlučit će i u drugom polufinalnom paru između Crvene zvezde i Partizana, a dvoboj je na rasporedu u subotu, a domaćin je Crvena zvezda.

"Pritisak je velik na obje ekipe, ali očekujem odličnu atmosferu i dobru utakmicu, a neka pobijedi bolji", kazao je trener hrvatskog prvaka Slaven Rimac.

Rimac je svjestan kako nakon treće utakmice više nema prilike za popravak i jedna će momčad u nedjelju završiti natjecanje.

"Važnost utakmice i činjenica da je ovo majstorica sigurno utječe na igrače. Ima igrača koji su za takve utakmice, a neki nisu. Vidjet ćemo u nedjelju. Na terenu ima puno faktora, a igrači će dati sve odgovore. Ako imaš karakterne igrače, onda je pritisak dobra stvar", dodao je Rimac.

Naglasio je kako je momčad dobro reagirala na treninzima nakon poraza u Podgorici.

"Lakše je raditi treninge nakon poraza, igrači znaju da su nešto radili krivo. Nakon pobjede oni polete i treba ih vraćati i upozoravati. Dobro smo radili, momčad je ekstra motivirana i raspoložena. S optimizmom gledam na utakmicu", poručio je Rimac.

S trenerom se složio i Cedevitin organizator igre Toni Katić.

"Ozračje u svlačionici je super, svi jedva čekamo početak utakmice. Dobro smo se pripremili kroz ovaj tjedan", kazao je 26-godišnji Makaranin.

Katić je naglasio kako u trećoj utakmici nema favorita i kako će ključ biti što duže ostati fokusiran.

"Očekuje nas još jedna fizički zahtjevna utakmica protiv odlične ekipe. U trećoj utakmici nema favorita. I mi i oni imamo igrače koji mogu prelomiti utakmicu. Tko će biti fokusiraniji i pripremljeni taj će dobiti utakmicu", rekao je Katić pozvavši navijače da napune Draženov dom.

"Atmosfera je u prvoj utakmici bila odlična. Pozvao bi naše navijače da dođu u još većem broju jer nam potrebna svaka pomoć", zaključio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider