Košarka
SPORTOVI
Košarka
Sveučilišna senzacija

Čudo prirode umjesto LeBrona Jamesa na Svjetskom prvenstvu?

Zion Williamson ostavio je veliki utisak na svoju sveučilišnu sezonu s Dukeom, iako se njegova momčad nije uspjela plasirati na Final Four.

Zion Williamson (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ziona Williamson smatra se najposebnijim mladim košarkašem još od LeBrona Jamesa i gotovo sigurnim prvim pickom NBA drafta u lipnju, a nema momčadi koja ga ne bi voljela vidjeti u svojim redovima.

Koliku pozornost privlači Zion govori i činjenica da je već sada interes za njega pokazala reprezentacija SAD-a, koja bi ga mogla uvrstiti na popis putnika za Svjetsko prvenstvo u Kini, prenosi Mark Stein iz New York Timesa.

SAD planira privući zanimanje za sveučilišnu senzaciju njegovim priključivanjem 12 najboljih Amerikanaca za SP. Doduše, još ni jedan kontakt po tom pitanju nije pokrenut i najvjerojatnije se neće dogoditi dok se Williamsona i službeno ne proglasi profesionalcem te dok ne odabere NBA agenta koji će ga zastupati.

Slavlje Michigan Statea (Foto: AFP) Šokovi na najluđem košarkaškom turniru na svijetu: Dva najveća favorita ispala divider

Ranije ovog tjedna objavljeno je kako James neće sudjelovati na Svjetskom prvenstvu.

"Volim Popa i sve što on donosi, ali ovo nije dobro ljeto za mene", izjavio je James, koji će prvi put nakon 2005. godine propustiti nastup u doigravanju, a vodstvo Los Angeles Lakersa je pred kraj prošlog tjedna odlučilo poštediti svoju zvijezdu napora u ostatku osnovnog dijela sezone na izmaku.

Umjesto mogućeg nastupa u Kini i osvajanja jedinog zlatnog odličja i trofeja svjetskog prvaka, koji mu nedostaje, LeBron James će ljeto posvetiti pripremama za drugu sezonu s Lakersima i angažmanu u Space Jamu 2, koji će premijeru imati u srpnju 2021.

Ipak, vlasnik dva olimpijska zlata iz Pekinga 2008. i Londona 2012. te bronce iz Atene 2004., nije isključio mogućnost nastupa na Olimpijskim igrama 2020. u Tokiju.

"Da, mogućnost za to postoji. Ovisti će o tome kako ću se osjećati. Volim Olimpijske igre", izjavio je James za "The Athletic".


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider