Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ovo nitko nije očekivao

Šokovi na najluđem košarkaškom turniru na svijetu: Dva najveća favorita ispala

Poznati su sudionici ovogodišnjeg final foura, na kojem neće biti prvih favorita.

Slavlje Michigan Statea (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U SAD-u je tijeku March Madness, završi turnir koji daje sveučilišnog prvaka u košarci. Da ovaj popularni sportski događaj ne nosi bez razloga riječ ‘’ludilo’’ u imenu, pokazalo je i ovogodišnje izdanje.

Uoči turnira kao najveći favoriti glasili su Duke i Gonzaga, ali obje momčadi oprostili su se na korak do final foura.

Duke je za polufinale igrao protiv Michigan Statea, ali u napetoj završnici izgubio je 68:67.

Veliki je to šok za momčad koja u svojim redovima ima nekoliko sigurnih budućih NBA igrača, posebno Ziona Williamsa koji će vjerojatno biti prvi pick predstojećeg drafta.

Osim Ziona, kao najveći potencijal glasi R.J. Barret, a upravo je on propustio priliku vratiti Duke u igru. Na dva poena prednosti za Michigan imao je dva bacanja: prvo je promašio, pa je drugo pokušao promašiti, ali je pogodio. Michigan je zadržao loptu u preostalih pet sekundi i upisao veliku pobjedu.

Zion je odigrao sjajnu utakmicu s 24 koša i 14 skokova, dok je Barret dodao 21, ali to nije bilo dovoljno za prolaz i final four, gdje su mnogi očekivali momčad Blue Devilsa. U ESPN-ovim predviđanjima čak 42 posto čitatelja prognoziralo je da će upravo oni osvojiti turnir.

Šok se dogodio i na zapadnoj strani ždrijeba gdje su Texas Tech Raidersi priredili veliko iznenađenje izbacivši favoriziranu Gonzagu (75:69).

Raidersi su nadigrali Gonzagu u drugom poluvremenu, u kojem su, nakon deficita od dva koša na poluvremenu, cijelo vrijeme vodili s nekoliko poena razlike. Heroj jedne od najvećih pobjeda u povijesti sveučilišta bio je Jarrett Culver s 19 poena.

Na final four prošli su još Auburn Tigersi pobjedom protiv Kentucky Wildcatsa i Virginia Cavaliersi izbacivanjem Purdue Boilmakersa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider