Košarka
SPORTOVI
Košarka

Radić: Repeša nije podržao Anzulovića za izbornika!

Predsjednik HKS-a Danko Radić apsolutni je vladar hrvatske košarke. No, i čovjek oko kojeg se posljednjih dana podiglo dosta prašine, ponajviše zbog toga što je izborničku funkciju dodijelio Joki Vrankoviću.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ono što je Zdravko Mamić u nogomet, odnosno, Zoran Gobac u rukometu, to je Danko Radić u košarci – alfa i omega. Vladar koji odlučuje o svim bitnim pitanjima hrvatske košarke. Tako je, čini se, bilo i ovaj put. Naime, Dražen Anzulović za većinu je bio predodređeni nasljednik Jasmina Repeše, pa i za samog Repešu. No, izborničku klupu dobio je Joke Vranković.

Anzuloviću nisam obećao da će naslijediti Repešu

Ispravno ili ne? To je sada manje bitno. Hrvatska ima novog izbornika koji će povesti reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine u Turskoj. Ono što se posljednjih dana povlači kroz medije je nešto drugo. Anzulović je nedavno izjavio kako je ostao razočaran, jer mu je upravo Radić obećao klupu reprezentacije. A predsjednik HKS-a je o tome progovorio za Sportske novosti: Anzuloviću nisam obećao mjesto izbornika! Jednostavno, on nije osoba koja bi zadovoljila naše ukuse.

Radić je zauzeo vrlo čvrst stav oko svojih poteza. Da stvar bude još jasnija, prvi čovjek HKS-a potvrdio je kako 'Repeša nije stao iza svog bivšeg pomoćnika te je podržao izbor Vrankovića'. Dvije dijametralne verzije. Priče koje djeluju dosta uvjerljivo. Je li vam to već poznato? Identične stvari se događaju i u drugim sportovima.

>> Igrokaz HKS-a: 'Krivac' Anzulović ne može biti izbornik?!

Kome vjerovati? I Anzulović i Radić su se decidirano izjasnili. Ostaje za vidjeti koliko je bio iskren i ispravan potez predsjednika HKS-a, te možemo li vjerovati njegovim riječima, kao recimo Zdravku Mamiću ili Zoranu Gopcu. Koliko su samo puta nešto izjavili, a drugo radili. Radić je demantirao da utječe na izbor Stručnog savjeta. Onog istog koji je donio odluku o novom izborniku. Pod nečijim utjecajem ili bez njega.

Ipak, svi u košarkaškim krugovima pametno šute. Ili se ne žele nekome zamjeriti ili podržavaju vodstvo HKS-a. Posljednje javno obraćanje imali su Skansi, Giergia i Novosel. Iskritizirali su pripreme i nastup reprezentacije ovog ljeta. No, njihovo mišljenje o Poljskoj naišlo je na kritike kako ruše hrvatsku košarku. Ako je svatko tko izrazi svoj sud o nekim vidljivim anomalijama - 'neprijatelj', onda je razumljivo što ima sve manje oponenata vodećoj strukturi.

Jer, ljudi nemojmo zaboraviti da nam je košarka pala na niske grane. Iako su klupski rezultati u regionalnoj ligi odlični, u posljednje vrijeme većinom čitamo i slušamo o financijskim problemima klubova (Split i Cibona). K tome, reprezentacija nam je miljama daleko od onoga što bi htjeli. Ili jednostavno nismo realni? Međutim, imamo vrlo talentirane igrače (Bogdanović, Zubčić, Delaš, Prostran, Radošević, Butorac...), ali gdje je nestao glas struke…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider