Košarka
SPORTOVI
Košarka
Dolazi još jedan eksponat

Putujuća izložba s trofejem FIBA Svjetskog košarkaškog prvenstva dolazi u Zagreb

U jeku održavanja nogometnog SP u Brazilu na kojem će hrvatski reprezentativci sudjelovati u borbi za najprestižniji trofej u nogometnom svijetu, u Hrvatsku dolazi još jedan vrijedni eksponat za kojeg se bore najuspješniji sportaši današnjice. Grad Zagreb tako će od 20. do 22. lipnja 2014. postati domaćin trofeja FIBA Svjetskog košarkaškog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uspjesi hrvatske košarkaške reprezentacije osigurali su privilegij da Zagreb postane jedan od devet europskih gradova koji će ugostiti „The Road Show 2014.“, putujuću izložbu koja uz najzanimljiviji eksponat, prestižni „Naismith trofej“, nudi brojne detalje iz košarkaške povijesti te različit interaktivan i zanimljiv sadržaj namijenjen ljubiteljima košarke i sporta svih uzrasta. Popularni „Naismith trofej“ tri će dana biti izložen na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića gdje će svi zainteresirani građani moći besplatno obići izložbeni postav i fotografirati se s ovim prestižnim trofejem.

Unutrašnjost izložbenog prostora, koji se nalazi u „Road Show 2014. Trophy Tour“ kamionu, ljubitelje košarke povest će kroz povijesno putovanje od samih početaka košarke u američkom gradu Springfieldu davne 1891. godine pa sve do danas. Posjetitelji će tako uz trofej, imati priliku vidjeti medalje s posljednjeg Svjetskog prvenstva, stati uz bok slika u stvarnoj veličini svojih košarkaških idola te osjetiti dio atmosfere koju donosi nastup na Svjetskom košarkaškom prvenstvu.

„Road Show 2014. Trophy Tour“ je putujuća izložba s osnovnim ciljem promocije predstojećeg Svjetskog košarkaškog prvenstva koje će se od 30. kolovoza do 14. rujna održavati u Španjolskoj. U sklopu turneje, koja je u travnju započela na dalekom Porto Ricu, izložba će posjetiti sve države čije su reprezentacije izborile nastup na svjetskoj završnici te tako u svaki kraj svijeta prenijeti dio atmosfere i povećati naboj uoči održavanja samog natjecanja.

Trodnevno događanje će uz zanimljive eksponate ponuditi brojne sportske aktivnosti na montažnim košarkaškim terenima na Trgu bana Josipa Jelačića u kojima će uz naše reprezentativce moći sudjelovati i građani. Naime, svi zainteresirani posjetitelji moći će ispitati vlastite košarkaške sposobnosti, natjecati se za vrijedne nagrade te se upoznati i družiti s nekima od najpoznatijih bivših, sadašnjih i budućih hrvatskih košarkaških zvijezda.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider