Košarka
SPORTOVI
Košarka
vjerovali ili ne

Legendarni hrvatski vaterpolist postao košarkaš, odmah upisao double-double učinak

Damir Burić je postao košarkaš nakon velike karijere u vaterpolu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legendarni pulski vaterpolist Damir Burić (42) u subotu navečer je zaigrao službenu utakmicu za košarkaše Stoje protiv Kvarner Juniora iz Rijeke u okviru 16. kola Druge lige - zapad.

Bila je to povijesna subota za pulski sport i za košarkaše Stoje budući im se na parketu dvorane osnovne škole na Stoji pod koševima priključio proslavljeni pulski vaterpolist Damir Burić koji se, tada iz grada bez bazena, s hrvatskom reprezentacijom osvojio sve što se moglo - olimpijsko, svjetsko i europsko zlato - a i na klupskoj razini nema trofeja kojeg nije osvojio,

gol expired Policija kod navijača u Splitu pronašla plinski pištolj, rakete i 154 starter streljiva divider

Tako je Burić debitirao u žuto-plavom dresu u visokoj pobjedi protiv Riječana rezultatom 119:66.

U pobjedi je Burić sudjelovao s 10 koševa, 13 skokova i nekoliko atraktivnih "vaterpolskih" asistencija, a odigrao je dvije četvrtine.

gol expired Serie A: Juventus sve bliže vrhu, hrvatski stoper strijelac u pobjedi svoje momčadi divider

"Do suradnje sa Stojom je došlo zbog prijateljstva s predsjednikom kluba Šimom Vidulinom. Nakon završene karijere nije lako niti preporučljivo odmah stati s fizičkim aktivnostima, pa sam odlučio prihvatit njegov poziv. Inače, volim košarku i vjerujem da sam se dobro snašao", pojasnio je svoj novi sportski izazov proslavljeni pulski olimpijac Damir Burić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider