Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bravo Martine!

Serie A: Juventus sve bliže vrhu, hrvatski stoper strijelac u pobjedi svoje momčadi

Juventus poslije lošeg ulaska u sezonu bilježi sve bolje rezultate.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Juventusa u susretu su 29. kola talijanskog prvenstva kao gosti u Genovi svladali Sampdoriju sa 3:1 (2:0) te su sve bliže samom vrhu ljestvice.

Ka četvrtoj uzastopnoj pobjedi u Serie A Juventus je pogurnuo domaći stoper Yoshida autogolom u 23. minuti, a samo 11 minuta potom Morata je s bijele točke povisio na 2-0 nakon prekršaja Coleya na Keanu. U nastavku je domaći sastav mogao i do poravnanja, no Szczesny je u 74. minuti obranio kazneni udarac Candreve pa je sretni pogodak Sabirija iz slobodnog udarca u 84. minuti bio tek za smanjenje na 2-1, da bi pokušaj Morate glavom u 88. minuti vratar Sampdorije Falcone sam nogoama ugurao u vlastitu mrežu za konačnih 3:1.

Četvrti Juventus sada ima 56 bodova, samo četiri manje uz utakmicu više od vodećeg Milana koji od 20.45 sati igra protiv Empolija, a dva manje od drugog Intera, odnosno jedan manje od trećeg Napolija. Inače, Juventus je u prva četiri kola ove sezone osvojio tek dva boda i tada se nalazio u zoni ispadanja.
Sampdoria je 16. na ljestvici sa 26 bodova.

Ranije u subotu je hrvatski stoper Martin Erlić bio strijelac prvog pogotka u 2:0 (0:0) domaćoj pobjedi Spezije protiv Cagliarija. Erlić je u 55. minuti odlično pratio udarac iz kuta Verdea te nogom s manje od dva metra gurnuo loptu preko linije za važno vodstvo protiv izravnog konkurenta za ostanak. Erliću, koji je odigrao čitav susret, ovo je drugi ovosezonski pogodak u Serie A. Konačnih 2:0 postavio je Manaj u 74. minuti. Još u prvom poluvremenu, u 36. minuti Verde nije iskoristio kazneni udarac za Speziju.

Spezia je pobjedom protiv Cagliarija prekinula niz od četiri poraza zaredom te je sada 15. na ljestvici sa 29 bodova, četiri više od 17. Cagliarija, a sedam više uz dvije utakmice više od 18. Venezije koja se nalazi u zoni ispadanja.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider