Košarka
SPORTOVI
Košarka
bilo je svega

Prosvjedi protiv cijepljenja obilježili večer u NBA ligi: Lakersima prva pobjeda, Anthony ušao među velikane

NBA ne prisiljava igrače na cijepljenje, ali neće biti plaćeni za propuštene utakmice u nekim mjestima i dvoranama koje podliježu lokalnim protuepidemijskim mjerama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 Košarkaši Los Angeles Lakersa pobijedili su Memphis Grizzliese sa 121:118 ostvarivši prvi trijumf sezone nakon dva uvodna poraza, dok su Golden State Warriorsi i Charlotte Hornetsi upisali i treće pobjede u isto toliko susreta.

Lakerse je do pobjede vukao 37-godišnji Carmelo Anthony sa 28 koševa, stigavši do brojke od 27.423 koša čime je postao deveti strijelac u povijesti NBA lige. Anthonyju je trebalo 15 koševa kako bi uhvatio slavnog Mosesa Malonea (27.409), a idući na listi je Shaquille O’Neal sa 28.596 koševa.

"Stalno govorim kako mi je čast i blagoslov biti na tom popisu, a tek proći pored Mojsija (Malonea) za ono što je učinio za košarkašku igru", rekao je Anthony za ESPN.

gol expired Nevjerojatan pad hrvatskog rukometa: Ostali smo bez mjesta u muškoj Ligi prvaka divider

"Teško je to riječima izraziti. Da sam još uvijek tu i da radim ono što me uzbuđuje," dodao je Anthony koji je u svojoj 19. NBA sezoni.

Anthony je imao pomoć, još jednog Anthonyja, ali Davisa koji je imao 22 koševa, osam skokova i četiri blokade, dok je LeBron James dodao 19 koševa, osam skokova i četiri blokade.

Kod Memphisa najefikasniji je bio Ja Morant sa 40 koševa i 10 asistencija, ali je promašio slobodno bacanje za produžetke samo dvije sekunde prije kraja.

"Zaista me nije briga što sam večeras napravio", rekao je Morant. "Promašio sam slobodno bacanje za izjednačenje, to mi je jedino na umu," dodao je.

Golden State Warriorsi su ostvarili treću pobjedu u isto toliko utakmica na krilima Stephena Curryja, ovaj put pobijedivši Sacramento Kingse sa 119:107.

gol expired Luka Modrić bi 7. prosinca trebao ispisati još jednu stranicu povijesti velike karijere divider

Curry je zabio 27 poena i upisao deset asistencija, čime je postao prvi košarkaš u povijesti Golden Statea sa 5.000 asistencija u karijeri.

"Pobijedili smo u tri različite utakmice na tri različita načina, ali još uvijek se radi o izgradnji samopouzdanja početkom sezone," kazao je Curry.

Jordan Poole je za Warriorse dodao 22, a Andrew Wiggins 17 koševa. Kod Sacramenta najefikasniji je bio Harrison Barnes sa 24 koša.

Jedan od favorita za osvajanje naslova ove sezone, Brooklyn Netsi upisali su i drugi poraz. Ovoga puta od Charlotte Hornetsa sa 95:111, koji nakon tri utakmice ostaju na 100 posto.

Blistao je Miles Bridges sa 32 koša i devet skokova. Lamelo Ball je dodao 18, a Ish Smith 15 koševa. Kod Netsa najefikasniji je bio Kevin Durant sa 38 koševa, a uz njega jedini s dvoznamenkastim brojem koševa bio je James Harden sa 15 koševa i osam asistencija. Tijekom utakmice ispred dvorane je bio prosvjed navijača koji su tražili od vodstva kluba da vrate Kyriea Irvinga u momčad. Naime, Netsi su izbacili Irvinga iz sastava jer se ne želi cijepiti.

Prosvjed je počeo mirno, ali je izmakao kontroli kada su prosvjednici uzvikujući "pustite Kyrie igrati" - projurili pored barikada i pokušali ući u Barclays centar.

NBA ne prisiljava igrače na cijepljenje, ali neće biti plaćeni za propuštene utakmice u nekim mjestima i dvoranama koje podliježu lokalnim protuepidemijskim mjerama. Lokalni propisi najviše pogađaju tri NBA momčadi, New York Knickse, Booklyn Netse i Golden State Warriorse. Što znači da necijepljeni igrači domaćih momčadi u New Yorku i San Franciscu ne mogu igrati.

Netsi su mogli dopustiti Irvingu igranje na gostovanjima, ali su odlučili da neće biti s timom dok se ne cijepi.

New York Knicksi su doživjeli prvi poraz u novoj sezoni, Orlando Magic je bio bolji sa 110:104.

Kod Orlanda najefikasniji je bio Cole Anthony sa 29 koševa, 16 skokova i osam asistencija, dok je kod Knicksa Julius Randle upisao 30 koševa i 16 skokova.

Boston je na gostovanju porazio Houston sa 107:97 upisavši prvu pobjedu. Jayson Tatum je predvodio goste sa 31 košem i devet skokova, dok je kod Houstona Jalen Green zabio 30 koševa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider