Košarka
SPORTOVI
Košarka
VELIKA PRILIKA

Promjena trenera u jednom od najvećih Euroligaša: Hrvatski trener dobio povjerenje do kraja sezone!?

Hrvatski košarkaški stručnjak Tomislav Mijatović do kraja ove sezone vodit će momčad Anadolu Efesa u ulozi glavnog trenera.

Erdem Can i Tomislav Mijatović (u pozadini) (Foto: Guliver Images)

Nezadovoljni dosadašnjim ovosezonskim rezultatima, prije svega u Euroligi, vodstvo Anadolu Efesa odlučilo je smijeniti dosadašnjeg trenera Erdema Cana.

Uz tu odluku, donijeli su onu kako će do kraja sezone povjerenje nad momčadi dati dugogodišnjem pomoćnom treneru, Hrvatu Tomislavu Mijatoviću, koji će dobiti zadatak pokušati iz ove sezone izvući što se izvući da.

Mijatović s Efesom ima dvije Eurolige

Iako ova vijest još uvijek nije službeno potvrđena od strane kluba, prenijeli su je razni košarkaški portali.

Velika je to nagrada za Mijatovića, koji je u turskom velikanu, s kratkim izostancima, još od 2010. godine, uglavnom na poziciji pomoćnog trenera i to nakon što je došao iz Cibone. U Vukovima je krenuo raditi još dok je Cibona bila euroligaška momčad te je pomagao mnogim uspješnim hrvatskim trenerima.

S Efesom je kao pomoćnik osvojio dva naslova prvaka Turske, ali i dvije Eurolige u nizu, 2021. i 2022. godine, no isto tako je svjedočio remontu i padu kakav je krenuo prošle sezone.

Doigravanje bi bilo malo čudo, ali i potvrda kvalitete

Efes je u Euroligi trenutno na 9 pobjeda i 15 poraza, odnosno s deset utakmica do kraja regularnog dijela su na tri pobjede od doigravanja. Mijatović bi napravio pravo malo čudo ako bi uspio podići momčad i osigurati mjesto među 16 najboljih.

Tako što bi mu naravno pomoglo i u eventualnom ostanku na mjestu glavog trenera, gdje će se napokon okušati nakon što je praktično 20 godina asistirao raznim velikim trenerima. 

Je li napokon došlo njegovo vrijeme, saznat ćemo, no sjajno je isto tako znati da Hrvatska ponovno ima košarkaškog trenera u Euroligi.

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider