Košarka
SPORTOVI
Košarka
Radikalne ideje

Procurili detalji jezivog plana, navijači Zvezde htjeli su pretući Dražena Petrovića: "Pratili smo ga danima"

Proslavljeni hrvatski košarkaš Dražen Petrović bio je veliki trn u oku navijača Crvene zvezde.

Dražen Petrović (Foto: Radiša Mladenović/Cropix)

Iz Beograda stiže nevjerojatna priča. Crvena zvezda objavila je prvu epizodu serijala "Ultras - Timina priča" u kojoj se između ostalog spominje i proslavljeni hrvatski košarkaš Dražen Petrović koji nas je tragično napustio u 29. godini života.

Dok je žario i palio parketima bivše Jugoslavije, Dražen je bio strah i trepet u očima protivnika, a ništa drukčije nije bilo ni u Beogradu. Tako se među navijačima Zvezde javila radikalna ideja da zastraše, pa čak i prebiju hrvatskog košarkaša kako bi Zvezda što lakše svladala Cibonu u nekom od odlučujućih dvoboja.

O tome je po prvi puta progovorio Zoran Timić Tima, nekadašnji vođa navijačke skupine Delija, koji je otkrio da su već skovali plan kako zastrašiti, pa čak i prebiti Petrovića.

"Petrović je tad bio najbolji igrač Cibone s kojom smo se mučili u košarci i željeli smo ga neutralizirati. Prvo smo ga htjeli zaplašiti i zaprijetiti mu, a poslije toga i prebiti. Ideje su postajale sve radikalnije, pa smo došli do toga da mu motkama polomimo noge pred važnu utakmicu protiv Zvezde".

Dražena Petrovića pratili su danima po Zagrebu

Tvrdi da su ga danima pratili po Zagrebu, znali su njegovu rutinu, no postojao je jedan veliki problem:

"Pratili smo ga nekoliko dana u Zagrebu, ali bilo je dosta teško jer nismo imali mobitele. No vidjeli smo njegovu rutinu, znali smo kamo ide poslije treninga, u kojem kafiću sjedi, gdje stanuje.

Problem je što nikad nije bio sam, uvijek je bio s djevojkom ili društvom. Vratili smo se u Beograd i dogovorili da to napravimo kad bude odlučujuća utakmica s Cibonom te sezone. No izgubili smo u polufinalu, pa nije bilo potrebe za time, otkrio je Timić.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider