Košarka
SPORTOVI
Košarka
"da, on je prljav igrač"

Je li ovo moguće? "Prljavi" Zaza pokušao namjerno ozlijediti Westbrooka?!

Nakon Kawhia Leonarda Zaza Pachulia zamalo je teško ozlijedio i ponajboljeg igrača lige - Russella Westbrooka.

Zaza pada na noge Russella Westbrooka (Screenshot)

Nakon dva poraza u prve dvije utakmice regularnog dijela sezone aktualni prvaci NBA lige Golden State Warriorsi nisu si smijeli dopustiti još jedan od Oklahome City Thundera. Do sredine treće četvrtine utakmica je bila krajnje uzbudljiva, a onda je Golden State ubacio u brzinu više.

Na kraju je slavio sa 112:80 u utakmici koja je bila krcata netrpeljivošću i nervozom. Najprije su se "zakačili" Carmelo Anthony i bivši igrač Oklahome Kevin Durant (obojici po tehnička), zatim se Carmelo našao u bliskom susretu s Draymondom Greenom, a nakon toga se dogodila i jedna kontroverzna situacija u kojoj je Zaza Pachulia skoro ozlijedio Russella Westbrooka.

U pokušaju da uhvati skok u napadu Westbrook je pao na parket, a za njim i Gruzijac Pachulia, koji je punom težinom sletio na njegove noge. Problem u ovoj situaciji je u tome što nitko nije gurnuo Zazu, te se po njegovoj desnoj nozi vidi da se nije popiknuo ili nešto slično da bi tako pao na Westbrooka.

Russ ga je nakon utakmice nazvao prljavim igračem, te je poručio novinaru da ne postavlja glupa pitanja, kada je ovog zanimalo "misli li da je Zaza to napravio namjerno".

"Jeste li pogledali snimku? Nemojte mi lagat. Znam da jeste. Ne pitajte me glupa pitanja kada dobro znate što se dogodilo", rekao je Westbrook.

Pachulijin potez osudio je i Kyrie Irving, koji je pozvao ligu da napravi nešto po pitanju "prljavog" Gruzijca. Podsjetimo, lani je u prvoj utakmici finala Zapadne konkurencije podvukao nogu ispod Kawhia Leonarda prilikom šuta, zbog čega je ovaj sletio i okrenuo već načeti gležanj.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li NBA liga napraviti nešto po ovom pitanju, jer su Zazine "slučajnosti" već polako postale uobičajene i to sasvim slučajno protiv najboljih igrača ponajboljih momčadi Zapada...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider