Košarka
SPORTOVI
Košarka
vučević i rice kao okosnice

Crnogorci na Eurobasket dolaze u očajnom raspoloženju, ali treba biti oprezan!

Hrvatska košarkaška reprezentacija ne bi trebala imati prevelikih problema s Crnom Gorom, ako ju dovoljno ozbiljno shvati od prve minute.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaška reprezentacija Crne Gore bit će suparnik Hrvatske na skorašnjem Eurobasketu u sklopu 3. kola skupine C. Hrvatska i Crna Gora ogledat će se u Cluju 4. rujna s početkom u 16:45, a bit će im to prvi međusobni susret nakon više od četiri godine.

Crna Gora nije jedna od onih reprezentacija koja bi mogla biti iznenađenje Eurobasketa. U našoj bi se skupini trebala boriti za treće odnosno četvrto mjesto, dok bi joj krajnji domet trebao biti prva utakmica nokaut-faze, odnosno osmina finala.

Crnogorci u Rumunjsku odlaze s velikim problemima. Osim što su u sedam pripremnih utakmica upisali tek dvije pobjede, atmosfera u reprezentaciji naših susjeda prilično je loša. To dokazuje i posljednja utakmica protiv Turske, koju je Crna Gora izgubila s 84:70.

Jedan od najvažnijih igrača reprezentacije, naturalizirani Amerikanac Tyrese Rice, posvađao se s izbornikom Bogdanom Tanjevićem, te ostaje pitanje je li taj odnos uopće popravljiv. Na utakmici je isprva odbio izaći iz igre, a kada je to napravio, vodio je žustru raspravu s Tanjevićem, pokazivajući jako malo poštovanja prema legendarnom treneru.

Rice je igrač katalonskog diva Barcelone, a uz njega Crnogorci najveće nade polažu u NBA-jeva igrača Orlando Magica Nikolu Vučevića. Dominantni centar trebao bi biti jedan od zvijezda prvenstva i najveća opasnost za hrvatsku reprezentaciju uz spomenutog Ricea.

Vučević je prošle sezone u NBA ligi bilježio 14.6 poena, 10.4 skoka, 2.8 asistencija te po jednu ukradenu loptu i blokadu po susretu. Bio je ponajbolji igrač očajnog Orlanda, koji nije izborio doigravanje već petu sezonu zaredom.

Nikako ne treba zaboraviti ni krilnog centra Himkija Marka Todorovića te sjajnog krilnog igrača Valencije (prvaka Španjolske) Bojana Dubljevića. O toj četvorici igrača najviše ovisi igra crnogorske reprezentacije i na njih treba obratiti najveću pažnju.

Crna Gora nema potrebnu širinu da ozbiljnije ugrozi najveće favorite Eurobasketa, pa tako ni našu reprezentaciju. Najvažnije je samo da ih se od početka ozbiljno shvati i ne dopusti nikakav sporiji ulazak u utakmicu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider