Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nekoliko poznatih lica

Pred hrvatskim košarkašima početak kvalifikacija za Eurobasket 2021.: ''Postavit ćemo neke stvari''

Pred hrvatskom košarkaškom reprezentacijom je početak kvalifikacijskog ciklusa za odlazak na Europsko prvenstvo iduće godine. Momčad Veljka Mršića od danas trenira u Zagrebu i bit će spremna za prvu utakmicu u petak kada u goste stiže Švedska.

Izbornik Veljko Mršić odradio je jutros prvi trening s reprezentativcima koji su pristigli još sinoć, a u uoči popodnevnog treninga momčadi su se priključili i Ukić, Šakić, Bilan, Krušlin i Rogić koji su ovog vikenda nastupali za svoje klubove.

Pred košarkašima je već u petak prva utakmica kvalifikacijskog ciklusa za nastup na Euru 2021.

''Pozitivna je stvar da imamo sedam igrača koji su prošlo ljeto bili dva mjeseca na kupu i svi se ti dečki dosta poznaju. Postavit ćemo neke bazne stvari koje su bitne, ne možemo ići previše u širinu, niti želimo da ne bi napravili više loših stvari nego dobrih i to je to'', poručio je hrvatski izbornik.

Osim već dobro poznatih lica, po prvi puta u reprezentaciji se našao i mladi 17-godišnji igrač Cibone Roko Prkačin.

HRVATSKA U PETAK PROTIV ŠVEDSKE

Jeste li imali tremu poslije prvog treninga?

''Pa iskreno da kažem jesam, ali kako je trening išao dalje, momci su me super primili i evo sad je sve ko doma.

Naravno, očekivanja su velika, a sad je na meni mogu li ispuniti ta očekivanja. Iako je reprezentaciju vodio cijelo prošlo ljeto, izborniku Mršiću utakmica protiv Švedske bit će i prva službena Fibina utakmica na klupi reprezentacije.

''Igraju dugo zajedno i treba biti pažljiv, treba odgovoriti na njihov intenzitet. Ako to napravimo, a napravit ćemo sigurno, onda bi ta naša kreativnost i možda višak talenta trebali doći do izražaja. I uz podršku nadam se pune dvorane Dražena Petrovića da ćemo ostvariti prvu pobjedu u ovim kvalifikacijama'', izjavio je Mršić.

Utakmica protiv Švedske igra se u petak u 18 sati u Dvorani Dražena Petrovića.

gol expired Mršić vratio Ukića u reprezentaciju za kvalifikacije za EuroBasket divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider