Košarka
SPORTOVI
Košarka
GDJE SU ZVIJEZDE?

Poznata prva osmorica Amerikanaca za Svjetsko prvenstvo, nećemo gledati novi Dream team

Steve Kerr će za manje od dva mjeseca povesti američku reprezentaciju u lov na svjetsko košarkaško zlato.

Steve Kerr (Foto: Afp)

Nakon što su na Svjetskom prvenstvu u Kini ostali bez medalja te čak i bez nastupa u polufinalu, američki košarkaši na ovoljetno svjetsko prvenstvo putuju s imperativom povratka na tron.

Zadatak tamo ih odvesti dobio je Steve Kerr, trenutno najbolji i najuspješniji trener u NBA ligi, a i pomoć će mu biti itekako dobra, budući da će mu se pridružiti Eric Spoelstra i Tyronn Lue, kao i trener sveučilišta Gonzaga, Mark Few

Amerikanci idu na mladost

Svjetsko prvenstvo u Filipinima, Indoneziji i Japanu započinje 3. kolovoza, a sad su procurila prva imena s kojima se Kerr dogovorio za nastup u reprezentativnom dresu.

Iako je riječ o sjajnim igračima, mnogi će ostati neugodno iznenađeni činjenicom da Kerr neće povesti svojevrsni današnji "Dream team".

Igrači s kojima se, kako javlja Athletic, dogovorio su Anthony EdwardsTyrese Haliburton, Jalen Brunson, Mikal Bridges, Austin Reaves, Bobby Portis, Jaren Jackson Jr. i Brandon Ingram.

Edwards je bio prvi izbor NBA drafta 2021. godine, a u ove dvije godine postao je vođa Minesotta Timberwolvesa (24.6p, 5.8sk, 4.4 as u ovoj sezoni). Haliburton iz Indiane je vlasnik double-double prosjeka po pitanju poena i asistencija (20.7 i 10.4) te je jedan od najboljih šutera lige.

Brunson je eksplodirao ove sezone prelaskom iz Dallasa u New York Knickse (24 poena, 6 asistencija). Bridges je također ove sezone eksplodirao te je za Netse zabijao u prosjeku 26 poena, Reaves je bio koristan igrač Lakerse, većinom s klupe, dok je Portis odigrao još jedno vrlo korisnu rolu u Bucksima (14.1 poen, 9.6 skokova).

Posljednja dva igrača koji su se stavili Kerru na raspolaganje su Jackson, ove sezone najbolji obrambeni igrač lige te sjajni Ingram, koji se više borio s ozljedama nego protivnicima na parketu, no nacionalnoj momčadi namjerava pomoći.

Sposobnost prilagodbe ispred statusa i imena

Ovo naravno ne znači kako će se sva osmorica naći na Kerrovom konačnom popisu, budući da će na pripreme voditi veći broj igrača, ali nam otkriva smjer u kojem ide.

To su sve mladi košarkaši koji znaju igrati brzu košarku i koji bi se možda i bolje od nekih velikih zvijezda prilagodili FIBA košarci kakva se igra na SP-u.

Znamo da bi svi najradije gledali ekipu u kojoj su Paul, James, Durant, Tatum, Butler, Lillard, Curry, Thompson, Booker, Harden, Leonard, Mitchell, Tre Young, Davis ili Ayton, no to očito nije smjer u kojem gleda trenutni stručni stožer američke momčadi.

Naravno, i dalje nije nemoguće da se netko iz odlomka iznad nađe u reprezentaciji, no nove verzije dream teama sigurno neće biti.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider