Košarka
SPORTOVI
Košarka
Uspješniji domaćini

Povijesni amaterski All-Star susret između hrvatske i slovenske selekcije

Proteklog vikenda u Mariboru je održan prvi, povijesni All-Star susret selekcija hrvatske CroHoops lige i slovenske PARKL lige.

CroHoops All-Star momčad (Foto: Facebook) (Foto: Facebook)

U susretu hrvatske CroHoops lige i slovenske PARKL lige uspješniji su bili domaćini s rezultatom 86:70 (44:29). Najbolji strijelac susreta bio je krilni igrač domaćina Jure Ritlop s 34 poena, a u redovima gostiju Vedran Brozović s 32 poena.

Već u samom početku revijalnog susreta u prelijepoj dvorani mariborske II. gimnazije postalo je izvjesno da će hrvatska ekipa teško parirati uigranom i u borbi za skok vrlo snažnom slovenskom kolektivu.

Prva dionica okončana je tako rezultatom 31:9. Vrijedi zapisati da je prve poene za goste iz Zagreba iz reketa postigao centar Gluhak, a Brozović ubacuje prve dvije od svojih ukupno šest trica na susretu.

CroHoops All-Stars već početkom druge četvrtine preuzimaju inicijativu na terenu te angažiranom igrom u obrani te preciznim šutom s distance dobivaju drugu (13:20) i treću dionicu (22:25) susreta.
Ipak, domaćin u četvrtoj dionici, nošen nezaustavljivom izvedbom poletnog 201 cm visokog Ritlopa (dva sjajna zakucavanja) s lakoćom grabi do pobjede konačnim rezultatom 86:70.

Uzvratni susret na rasporedu je u subotu 14. 4. u zagrebačkom Boćarskom domu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider