Košarka
SPORTOVI
Košarka
Čeka se reakcija saveza

Potres u regionalnoj košarci: Partizan istupio iz domaće lige!

KK Partizan odlučio je istupiti iz srpske lige, odlučio je da neće igrati završnicu doigravanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odluka je donesena nakon kaotične finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Partizana.

Svaku od pet utakmica obilježili su navijački neredi. U trećoj utakmici ispražnjen je dio tribine, četvrta se igrala pred djelomično otvorenim tribinama, dok se drugo poluvrijeme pete utakmice igrala pred praznim tribinama.

KK Partizan objavio je priopćenje o događajima koji su bili ključni za ovu odluku.


"Ovakvu odluku klub je donio nakon svih događanja tijekom finalne serije playoffa AdmiralBet ABA lige. Poslije svih apela koji su stizali i iz KK Crvena zvezda MTS i KK Partizan NIS, na svih pet utakmica su se događali brojni incidenti koji su dovodili do prekida utakmica, ugrožavanja sigurnosti igrača i članova stručnog stožera, djelomičnog i potpunog pražnjenja dvorane, kazni i brukanja srpske, odnosno regionalne košarke pred čitavim košarkaškim svijetom", stoji u priopćenju kluba.

U priopćenju stoji i iduće: "U svim događanjima iz Partizana NIS nije izostala samokritičnost jer su i predsjednik Ostoja Mijailović u javnim nastupima i trener Željko Obradović na konferencijama za medije javno kritizirali neodgovorne pojedince među navijačima crno-bijelih zbog njihovog neprimjerenog ponašanja.

Budućnost ABA lige?

Kaotično stanje u regionalnoj košarci izgleda da se još više produbilo, nakon želje naših klubova za izlaskom iz lige, Partizan je ovu odluku donio ipak u svojem prvenstvu, a sankcije klubu sigurno će biti oštre.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider