Košarka
SPORTOVI
Košarka
međusezonski turnir

Dončić predvodio Dallas u "Balkanskom derbiju": Zubac ubacio 12 poena

Zubac i društvo otvorili su odlično, ali su se na kraju prosuli.

Ivica Zubac (Foto: Afp)

LA Clippersi hrvatskog košarkaša Ivice Zubca sinoć su doživjeli poraz, bolji od njih su sa 144-126 bili domaći Dallas Mavericksi.

U utakmici koja se računa kao međusezonski turnir lige Zubac je na terenu proveo 22:30 minuta i uz šut iz igre 5/9 zabio 12 koševa, pridodavši tome osam skokova i dvije blokade.

Slovenac Luka Dončić predvodio je teksašku momčad sa 44 poena, šest asistencija i šest skokova.

Kyrie Irving dodao je 27 poena za Dallas koji je na kraju prve četvrtine zaostajao 11 poena (33-22), a onda zahvaljujući seriji 32-2 okrenuo rezultat. Tim Hardaway Jr. je dodao 17 koševa.

Dario Šarić i Ivica Zubac Poznat datum ždrijeba koji će biti presudan za budućnost hrvatske reprezentativne košarke divider

Kawhi Leonard je bio najbolji pojedinac Clippera, utakmicu je završio sa 26 ubačaja. Ovo je bila prva turnirska utakmica Clippersa u sezoni, dok su Mavericksi popravili rezultat na 1-1. Obje momčadi igraju u Zapadnoj skupini B.

Osim Leonarda, ostale tri zvijezde Clippersa zajedno su zabile samo 36. James Harden i Russell Westbrook zabili su po 14 poena, a Paul George samo osam.

Dallas je kasnije u poluvremenu vodio s 28 prije nego što je zadržao prednost od 77-51 do prekida.

Navijači Partizana VIDEO Kaos na utakmici u Beogradu: Mlatili se deseci navijača Partizana divider

LA Lakersi su prekinuli niz od tri poraza pobijedivši sinoć 122-119 domaće Phoenix Sunse. LeBron James zabio je 32 poena i uhvatio 11 skokova, D'Angelo Russell je dodao 19 poena uz devet asistencija. Za obje momčadi ovo su bile prve utakmice međusezonskog turnira.

Anthony Davis zabio je 18 poena uz 11 skokova za prvu pobjedu Lakersa na gostovanju iz šest pokušaja.

Kod Phoenixa najbolji je bio Kevin Durant sa 38 koševa uz devet skokova, a Bradley Beal dodao je 24 koša.

Sacramento Kings su kod kuće sa 105-98 bili bolji od Oklahoma City Thundera u prvom dvoboju Zapadne skupine C, a do pobjede su ih vodili Kevin Huerter i Keegan Murray koji su zajedno zabili 52 koša. Domantas Sabonis je zabilježio svoj prvi triple-double sezone sa 13 asistencija, 17 poena i 13 skokova. Huerter je bio najbolji kod Kingsa s 28 koševa, a Murray je imao 24

Shai Gilgeous-Alexander postigao je rekordnih 33 poena za Thunder, koji je pretrpio drugi uzastopni poraz u novom NBA turniru.

Na putu do svoje druge uzastopne pobjede, Kingsi više nisu zaostajali nakon što su u prvoj četvrtini imali prednost od 17 poena.

Giannis Antetokounmpo Čudesni Antetokounmpo zabio 54 koša, ali njegov klub je izgubio utakmicu divider

Philadelphia 76ers su u prvoj utakmici Istočne skupine A sa 114-106 u gostima nadigrali Detroit Pistonse.

Joel Embiid je ubacio 33 poena uz 16 skokova, a Tyrese Maxey je skupio 29 poena, 11 asistencija, šest skokova i četiri ukradene lopte za Philadelphiju. Killian Hayes predvodio je Detroit, koji je izgubio sedam puta zaredom, sa 23 poena, pet skokova i šest asistencija.

Utah Jazz su sa 127-121 na gostovanju pobijedili Memphis Grizzliese nakon što su ispustili prednost od čak 21 koš u drugom poluvremenu. Do pobjede su ih vodili Jordan Clarkson i Lauri Markkanen koji su svaki zabili po 26 koševa.

John Collins dodao je 18 koševa, a rookie Keyonte George upisao je 11 asistencija kako bi pomogao Jazzu da dobije svoju prvu utakmicu u međusezonskom turniru i prekine niz od četiri poraza. Luka Šamanić nije igrao za Utah.

Desmond Bane zabio je rekordnih 37 koševa i upisao osam asistencija, a Bismack Biyombo dao je 15 koševa i 14 skokova za Grizzliese.

Victor Wembanyama i Isaiah Jackson VIDEO Novi NBA div koji je oduševio košarkaški svijet zaustavljen brutalnom ''bananom'' divider

Houston Rockets su kod kuće, u prvoj utakmici međusezonskog turnira, sa 104-101 svladali New Orleans Pelicanse nakon što su nadoknadili zaostatak od deset koševa.

Brandon Ingram je bio najbolji pojedinac na utakmici sa 31 košem, šest skokova i pet asistencija. Zion Williamson je ubacio 24 poena za Pelicanse kojima je ovo četvrti uzastopni poraz.

Boston Celtics su nakon dva poraza upisali pobjedu, kod kuće su sa 121-107 nadigrali Brooklyn Netse. Jaylen Brown postigao je rekordnih 28 poena, a Jayson Tatum je dodao 23 poena i 10 skokova za Celticse kojima je ovo prva pobjeda u međusezonskom turniru.

Lonnie Walker IV ušao je s klupe i predvodio Netse s 20 poena i sedam skokova.

Minnesota Timberwolves su u gostima sa 117-110 bili bolji od San Antonio Spursa, a do slavlja u prvoj turnirskoj utakmici ih je prevodio Karl-Anthony Towns sa 29 koševa i 12 skokova.

Spursima je ovo četvrti uzastopni poraz unatoč 29 koševa rookieja Victora Wembanyame.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider