Košarka
SPORTOVI
Košarka
Toronto skinuo prokletstvo

Počelo NBA doigravanje: Warriorsi ubacili u višu brzinu, sjajni Anthony Davis priredio najveće iznenađenje

Utakmicom Golden State Warriorsa i košarkaša San Antonija u subotu je započelo ovogodišnje doigravanje za naslov NBA prvaka.

Kevin Durant protiv San Antonija (Foto: AFP) (Foto: Afp)

NBA doigravanje započelo je utakmicom Golden State Warriorsa i košarkaša San Antonija, a branitelji naslova su pred svojim navijačima u Oracle Areni opravdali ulogu favorita i slavili sa 113-92.

Na sredini posljednje četvrtine Golden State je imao i 28 koševa prednosti, dok San Antonio nijednom tijekom utakmice nije bio u vodstvu. Klay Thompson je predvodio pobjednike s 27 koševa (šut 11/13, za tricu 5/6), dok je Kevin Durant postigao 24 koša uz osam skokova i sedam asistencija. Statističke stupce popunio je i Draymond Green koji je ubacio 12 poena, imao 11 asistencija i osam skokova.

"Regularni dio sezone nismo završili najbolje zbog toga je ova utakmica bila iznimno važna. Znamo koliko smo dobri i koliko smo talentirani, ali to smo trebali i pokazati na parketu", kazao je Thompson.

Kod San Antonio Spursa najbolji strijelac bio je Rudy Gay s 15 koševa, dok su po 14 ubacili LaMarcus Aldridge i Bryn Forbes. Golden State će biti domaćin i u drugoj utakmici ove serije koja je na rasporedu u noći s ponedjeljka na utorak.

Toronto je nakon skoro 17 godina otvorio doigravanje pobjedom. Nakon što su nanizali 10 uzastopnih poraza u prvim utakmicama play-offa, Raptorsi su napokon prekinuli crnu seriju pobijedivši Washingon 114-106. Posljednji put Toronto je ušao u doigravanje pobjedom u svibnju 2001. godine kada je slavio protiv Philadelphije.

"Mislim da su navijači zadovoljni, premda u svlačionici nismo previše razmišljali o tome," kazao je Delon Wright koji je ubacio 18 koševa. Serge Ibaka je postigao 23 koša, a Demar DeRozan 17 koševa uz šest asistencija. John Wall je predvodio Washington sa 23 koša i 15 asistencija, dok je Markieff Morris upisao 22 koša i 11 skokova. Druga utakmica je 17. travnja u Torontu.

Jedinu gostujuću pobjedu ostvario je New Orleans koji je pobijedio Portland 97-95 i poveo 1-0 u prvoj rundi Zapadne konferencije.

Goste je do pobjede vukao sjajni Anthony Davis sa 35 koševa, 14 skokova i četiri blokade. Zanimljivo, bila je to njegova prva play-off pobjeda u karijeri. Jrue Holiday je dodao 21 koš, a Nikola Mirotić 16 koševa i 11 skokova. Kod Portlanda najefikasniji su bili CJ McCollum s 19 i Damian Lillard s 18 koševa. Druga utakmica je 17. travnja ponovo u Portlandu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider