Košarka
SPORTOVI
Košarka
Kakva ''banana''!

David i Golijat na NBA način: Omaleni playmaker monstruozno blokirao gorostasnog centra

Playmaker Bostona pokazao je da u košarci centimetri nisu uvijek presudni.

Blokada Roziera (Foto: Screenshot/NBA) (Foto: Screenshot/NBA)

Nova sezona NBA lige počela je derbijem Istočne konferencije između Boston Celticsa i Philadelphia 76ersa.

Celticsi su u prvoj utakmici pokazali zašto su ove sezone prvi favoriti Istoka. Upisali su uvjerljivu pobjedu od 105:87, a publika u TD Gardenu mogla je uživati u sjajnim potezima svojih ljubimaca.

Jedan od najatraktivnijih izveo je Terry Rozier. Playmaker visok svega 185 centimetara u drugoj je četvrtini zalijepio monstruoznu ''bananu'' centru 76ersa Joelu Embiidu!

"Scary Terry" prikrao se 213 centimetara visokom Embiidu dok se pod košem gurao s centrom Celticsa Aronom Baynesom, visoko se odrazio i atraktivno blokirao gotovo 30 centimetara višeg protivnika.

Kao da to nije dovoljno, Rozier je devet minuta kasnije još jednom u izravnom duelu ponizio Embiida. Ovaj put susreli su se na Rozierovu terenu: Embiid ga je preuzeo na trici, a bek Bostona majstorskim je driblingom izbacio iz ravnoteže centra Phile i pogodio šut. 

Inače, ova dva igrača ''zakačila'' su se u prošlosezonskoj playoff utakmici između ta dva kluba. Rozier je i tada pokazao veliku hrabrost kada se sukobio s protivnikom višim za glavu, a sada mu je na terenu pokazao da centimetri u košarci nisu uvijek presudni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider