Košarka
SPORTOVI
Košarka
visok poraz 76ersa

Počela NBA sezona: Šarić skroman na otvaranju, Warriorsi otvorili pobjedom

Počelo je 73. izdanje najbolje svjetske košarkaške lige.

Steph Curry i Kevin Durant (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Golden State Warriorsi sinoć su obranu naslova otvorili pobjedom u prvoj utakmici nove sezone NBA, svladavši Oklahoma City Thunder sa 108:100, dok su Philadelphia 76ersi poraženi s 87:105 od Boston Celticsa. Hrvatski reprezentativac Dario Šarić u visokom je porazu svoje momčadi odigrao 22 minute i zabio šest koševa.

Stephen Curry je osigurao pobjedu svojoj momčadi sa 32 koševa, osam skokova i devet asistencija. Kevin Durant je dodao 27 koševa, dok je Draymond Green ugrabio 13 skokova za Warriorse.

I dok je Thunder sinoć bio bez svog najboljeg igrača Russella Westbrooka, koji je u rujnu operirao desno koljeno, najbolji strijelac bio je Paul George sa 27 koševa. Dennis Schroeder je ubacio 21, a Steven Adams 17.

Prije početka utakmice igrači Golden Statea su primili, kako to nalaže tradicija, prsten prvaka okićen sa 74 safira i 74 dijamanata.

Iako je Golden State vodio cijelo prvo poluvrijeme i veći dio utakmice, morali su pružiti jači otpor pred kraj susreta kada je Oklahoma pojačala pritisak i dva puta došla do izjednačenja, no tada su Durant i Klay Thompson precizni i osiguravaju prvu pobjedu Warriorsima u novoj sezoni.

Philadelphia 76ersi sezonu su otvorili porazom. Bolji od njih bili su domaći Boston Celticsi sa 105:87.

Šarić je u 22 minute uz šest koševa upisao šest koševa, šest skokova i jednu asistenciju za Philadephiju. Najbolji rookie prošle sezone Ben Simmons je upisao double-double sa 19 koševa i 15 skokova, a tome je dodao osam asistencija, četiri ukradene lopte i dva bloka, a najučinkovitiji igrač Sixersa bio je Joel Embiid s 23 koša i deset skokova.

Boston je predvodio Jayson Tatum sa 23 koša.

Sixers su zaostajali 14 koševa na početku treće četvrtine, ali su onda zahvaljujući seriji od 10:0 za koju je najviše zaslužan Robert Covington s dvije trice došli su na četiri koša zaostatka, no to je bilo najbliže što su se približili Bostonu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider