Košarka
SPORTOVI
Košarka

Perasovićev i Vujčićev klub ostaje bez imena!

Turska agencija za tržište alkoholnih i duhanskih proizvoda (TAPDK) u petak je izvijestila da se u Turskoj zabranjuje svaka vrsta reklamiranja alkoholnih pića i proizvoda od duhana...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odluka Državne agencije mogla bi imati dalekosežne posljedice po budućnost i opstojnost košarkaškog kluba Efes Pilsen, najeklatantnijega javnog primjera oglašavanja alkoholne industrije u Turskoj. Ne samo da reklamira Efes Pilsen, najpoznatiju tursku pivovaru, već ime branda istanbulski košarkaški klub, najuspješniji u povijesti turske košarke, ponosno nosi u svom imenu od godine osnivanja (1976.).

Trenutačno ga trenerski predvodi hrvatski trener Velimir Perasović, dok u momčadi igra 32-godišnji hrvatski centar Nikola Vujčić.

Sreća u nesreći novodonesenog zakona prilagodbeni je rok koji je Agencija propisala na 12 mjeseci. Očekuje se stoga da će svoje ime klub poznat Efes Pilsen promijeniti krajem 2011. godine.

Tko će nakon isteka godine dana preuzeti financiranje kluba, koje je dosad kompanija u potpunosti držala na sebi, ostaje za vidjeti. Efes Pilsen u tome, u svakom slučaju, više neće moći pronaći interes.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider