Košarka
SPORTOVI
Košarka

Pahor iskrcao tri milijunčića: Slovenija dobija Eurobasket 2013.

Hrvatsku je spriječila recesija i loša politika HKS-a, no zato su Slovenci sve dogovorili oko domaćinstva košarkaškog EP-a 2013.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slovenska vlada potvrdila je suglasnost koju su premijer susjedne nam zemlje Borut Pahor i glavni tajnik FIBA Europe Nar Zanolin postigli o plaćanju kotizacije za organizaciju Europskog prvenstva košarkaša 2013. godine.

Slovenija, koja je jedini kandidat za organizaciju Eurobasketa 2013. godine, ispunila je sve formalne uvjete za dobivanje domaćinstva, o čemu će odlučivati Izvršni odbor FIBA Europe sastavljen od 25 članova, na sjednici u nedjelju u Münchenu. Na taj će događaj otputovati i brojna slovenska delegacija na čelu s ministrom prosvjete i športa Igorom Lukšičem, te predsjednikom Košarkaškog saveza Slovenije (KZS) Romanom Volčičem.

Nar Zanolin je u srijedu po drugi puta u kratkom razdoblju posjetio Sloveniju, te se sastao s Pahorom, Lukšičem i čelnikom KZS-a.

- Tijekom pregovora smo se složili da će naknada biti smanjena sa četiri na tri milijuna eura. Isto tako, smanjili smo sponzorska sredstva sa četiri na tri i pol milijuna eura. Vlada je jednoglasno donijela odluku.

Prvi obrok na račun FIBA-e od 750.000 eura uplatit ćemo 17. prosinca, a sljedeće rate u 2012. i 2013. godini. Vlada ovima ukida sve prethodne odluke. Vlada će dati 3 milijuna eura, ali će učiniti i sve što je u njezinoj moći kako bi osigurala i taj sponzorski dio novca – rekao je ministar prosvjete i sporta Igor Lukšič.

Prema tome, Izvršni odbor FIBA Europe trebao bi u nedjelju i službeno potvrditi Sloveniju kao organizatora Eurobasketa 2013. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider