Košarka
SPORTOVI
Košarka
Velika pobjeda Slovenije

Briljantni Dončić razbio Argentinu na otvaranju Igara: Utrpao je čak 48 koševa!

Slovenija je svladala Argentinu sa 118:100 na košarkaškom turniru na Olimpijskim igrama u Tokiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U 1. kolu košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju, Slovenija je pobijedila Argentinu sa 118:100, a prvo ime susreta bio je nevjerojatni Luka Dončić.

Slovenska NBA zvijezda zabila je čak 48 koševa, a već na poluvremenu imao je sjajan učinak od 31 poena. Za takav učinak bila mu je potrebna 31 minuta, a tome je dodao 11 skokova i pet dodavanja.

Nedostajalo mu je samo sedam koševa od olimpijskog rekorda Brazilca Oscara Schmidta koji je 1988. protiv Španjolske zabio čak 55 koševa. Dončićevih 48 bodova vezalo ga je za drugo mjesto, pored Australca Eddieja Palubinskasa iz 1976. godine.

"Imali smo plan i igrači su taj plan izvršili, bili smo što reći, nevjerojatni. Postigli smo 118 koševa", rekao je slovenski izbornik Aleksander Sekulić.

gol expired Tko je Matea Jelić, prva osvajačica medalje za Hrvatsku u Tokiju: Umalo je prekinula karijeru, spasila ju Janica divider

"Ovaj je momak je odigrao vraški dobro, tada je lakše", dodao je Sekulić.

Glavna zvijezda slovenske reprezentacije i Dallas Mavericksa kazao je kako je posebno sretan zbog prve pobjede slovenske vrste.

"To su naše prve olimpijske igre, pobjeđujemo u prvoj utakmici i mislim da je to vrlo posebno za sve u Sloveniji", rekao je Dončić.

Pobjeda slovenske reprezentacije niti u jednom trenutku nije bila upitna. Na poluvremenu su imali ogromnu prednost od +20, a tek je u posljednjoj četvrtini došlo do malog opuštanja.

Odličnu utakmicu odigrao je i slovenski reprezentativac Klemen Prepelič koji je za 21 minutu na terenu imao 22 poena, četiri skoka i dva dodavanja, dok je kod Argentine najbolji je bio Luis Scola s 21 poenom.

Ovom pobjedom Slovenci su sjajno otvorili nastup na olimpijskom turniru, a za tri dana igraju novi susret protiv domaćina Japana. U skupini C još se nalazi i Španjolska.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider