Košarka
SPORTOVI
Košarka
o njemu ćete još čuti

Otac o kojem bruji SAD: Pobijedio bi Jordana, za sinove traži milijardu dolara

U SAD-u se već neko vrijeme priča o obitelji Ball, a otac je opet uspio malo zasjeniti sinove.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U okolici Los Angelesa rastu tri mladića kojima se predviđa velika košarkaška karijera. Lonzo, LiAngelo i LaMelo tri su brata Ball koji oduševljavaju košarkaške stručnjake, no o njihovom ocu malo će tko imati koju dobru riječ.

Najmlađi od braće, 15-godišnji LaMelo prije nekoliko je tjedana postao vijest diljem svijeta kada je suparničkoj srednjoškolskoj momčadi zabio 92 koša. Da, dobro ste pročitali. No nije to ništa čudno za talentiranu braću čiji će najstariji predstavnik Lonzo ove godine izaći na NBA draft na kojem slovi kao najveći favorit da bude izabran kao drugi izbor.

Da ne zaboravimo ni srednjeg, LiAngela koji je ove sezone na jednoj utakmici zabio 72 poena. On bi uskoro trebao također zaigrati na koledžu za UCLA, a onda kroz koju godinu i u NBA-u.

 

Otac voli pozornost, mediji njega baš i ne

I dok klinci pažnju privlače na terenu, njihov otac LaVar diže prašinu u medijima. Prvo je ispalio kako je njegov najstariji sin bolji igrač od Stepha Curryja, a neki dan je dodao gas. LaVar tvrdi kako bi u ''njegovo vrijeme'' on sredio jedan na jedan, ni više ni manje nego Michaela Jordana.

Američki mediji već ga uspoređuju s ludim očevima-trenerima tenisača odnosno sportaša iz pojedinačnih sportova gdje roditelji nekad izgube razum. Njih nije mali broj u svijetu, mi smo samo čuli za one najekstremnije primjere.

Ball stariji ima jako veliko mišljenje o svojem košarkaškom umijeću čim se uspoređuje s najboljim košarkašem svih vremena i čovjekom koji ni vlastitoj majci ne bi popustio na haklu. A Ball nikad nije igrao profesionalnu košarku.

''Pet na pet bi mi možda Jordan napravio štetu, ali jedan na jedan bi ga ubio.''

Mediji ga ismijavaju zbog priče s Jordanom, ali on je otišao korak dalje te kaže kako će za svoja tri sina od velikih kompanija tražiti ni manje ni više nego milijardu dolara vrijedan ugovor za tenisice. Naravno, to bi bio najveći takav ugovor u povijesti čime bi opet preskočio Michaela Jordana. Jadan Mike, ovaj se zbilja namjerio na njega.

''Milijardu dolara. To je broj, milijarda. Ne trebaju mi to isplatiti odmah, može i 100 milijuna dolara u sljedećih deset godina'', rekao je Ball za USA Today koji je napravio reportažu koju možete pogledati u videu.

Njegovi sinovi već voze skupocjene automobile iako su još uvijek tinejdžeri.

''100 tisuća dolara vrijedni BMW-i? Pa to je ništa za moje sinove, pa ne trebam ulagati u njihovo obrazovanje'', kaže ponosni otac.

LaVar Ball postaje zvijezda baš poput svojih sinova. Na utakmicama UCLA-a staje i fotografira se s navijačima, no Charles Barkley jedan je od onih koji su komentirali ovog kontraverzog oca.

''Jedno je biti ponosan na svoje sinove, ali u jednom trenutku ovo postaje idiotizam.''

U svijet košarke sljedećih godina stižu braća Ball, ali budite sigurni - i njihov otac. Ovo je tek početak onog što nas čeka.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider