Košarka
SPORTOVI
Košarka
jer želi...

Steph Curry pazi se: Zabio 92 poena, šutira s centra

NBA liga kroz koju bi godinu mogla imati čak trojicu braće u klubovima i to kao jedne od natraženijih u SAD-u...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Steph Curry trenutno je jedini igrač u NBA ligi koji s bilo kojeg dijela terena može pogoditi tricu i pritom to napraviti da izgleda nevjerojatno lako. No kroz koju godinu Curry bi mogao dobiti žestoku konkurenciju u najmlađem od trojice braće Ball.

Lonzo Ball već dominira u sveučilišnoj košarci u dresu UCLA-a, LiAngelo Ball je najbolji igrač srednjoškolske momčadi Chino Hills, a njegov godinu dana mlađi brat LaMelo je kvalitetom odmah iza njega. Sva trojica su se obvezala da će nakon srednje škole pohađati UCLA sveučilište i igrati za njihovu momčad.

Lonzo trenutno slovi kao najveći favorit da bude izabran kao drugi izbor ovogodišnjeg NBA drafta. Neki mu daju šanse da bude i prvi, no to ovisi o tome koja će momčadi imati pravo prva birati. LiAngelo je jedan od najboljih srednjoškolaca u generaciji i bit će nova zvijezda UCLA-a iduće godine, no najveća nada je "mali" LaMelo.

Petnaestogodišnjak (15) je noćas u pobjedi Chino Hills Huskiesa zabio nestvarna 92 poena! Predvodio je momčad do pobjede 146:123, a iz igre je gađao 37-61, od čega je pogodio sedam trica. Jedna je posebno bila upečatljiva jer je stigla s centra igrališta! Nije isticao napad ili vrijeme u četvrtini. LaMelo je jednostavno odlučio šutnuti s centra i pogoditi.

Zanimljivo, ranije u sezoni LiAngelo Ball ubacio je 72 poena, a trenutno odmara uoči doigravanja kako bi bio što spremniji i odmorniji za najvažnije utakmice sezone.

Osim nevjerojatnih šuterskih sposobnosti LaMelo ima i jako dobar pregled igre, pa redovito upisuje veliki broj asistencija po utakmici. Noćas je upisao "samo" sedam. Uz to još i odlično barata loptom, baš kao i Steph Curry...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider