Košarka
SPORTOVI
Košarka

Novi štrajk u Ciboni: 'Dovedeni smo na rub egzistencije'

Radnici Cibone, točnije njih 37, odlučilo je konačno progovoriti o svim problemima koji se gomilaju već mjesecima…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cibonina tehnička služba ide u štrajk! Od spremačica, domara do tim 'managera'. To je epilog nezadovoljstva svih zaposlenih u košarkaškom klubu Cibona, a njihovo priopćenje donosimo u cijelosti:

Djelatnici K.K. 'CIBONA' ne primaju redovito osobni dohodak (nije plaćeno šest osobnih dohodaka), regres za godišnji odmor pusto je slovo na papiru, doprinosi za zdravstveno i mirovinsko osiguranje se ne plaćaju, djelatnici su postali kreditno nesposobni jer ne primaju redovito osobni dohodak. Na ovaj način dovedeni smo na rub egzistencije.

Ne plaćaju se režijski troškovi (struja, grijanje, voda, odvoz smeća, komunalne naknade), rezervnih dijelova za tekuće održavanje K.C. 'Dražen Petrović' nema, nedostaju sredstva i potrošni materijal za čišćenje. Dobavljači ne žele izdavati robu dok se ne podmire dugovanja. Narušena je sigurnost gledatelja. U ovoj sezoni drastično su izmijenjena pravila igre. Dvorana nije prilagođena tim pravilima.

Novčana sredstva koja grad Zagreb uplaćuje K.K. 'CIBONA' su namjenska između ostalog i za dohodak djelatnika koji su vezani uz dvoranu i za tekuće održavanje dvorane. Da li su ona dostatna ili nisu to nije problem djelatnika nego rukovodećeg kadra kluba. Grad svoje obaveze izvršava ali ne vodi brigu za što je taj novac utrošen. Taj novac troši se nenamjenski (umjesto za plaće djelatnika i održavanje, plaćaju se obveze iz ugovora igračima).

Nova natjecateljska sezona je praktično počela. Treninzi ekipa su počeli. Uvjeta za rad nema. Ulaskom K.K. 'ZAGREB' u dvoranu obim posla se udvostručio, a upitan je početak natjecateljske sezone.

Molimo nadležne i mjerodavne da u roku od sedam dana, do 08.09.2010. godine ispune svoje obveze prema djelatnicima, koje su prema zakonu trebale biti izvršene.

Da se pisani očituju, da li smo kao djelatnici potrebni ili nismo. Pošteno je da znamo svoj status i što moramo poduzeti. Pod ovim okolnostima više ne možemo ispunjavati svoje obaveze, u protivnom iskoristit ćemo naše pravo i obustaviti rad.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider