Košarka
SPORTOVI
Košarka
pobjeda litvanaca

Novi poraz Cedevite u Eurokupu: ''Uvijek bi napravili neku glupost''

Košarkaši Cedevite u susretu su 2. kola skupine A Eurokupa pretrpjeli drugi poraz, izgubili su u Domu sportova od litvanskog Lietkabelisa iz Panevežysa sa 76-80 (17-25, 20-23, 20-10, 19-22).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cedevita je nakon prvog poluvremena gubila sa 37-48 ponajviše zbog loših završetaka četvrtina. Prvih 10 minuta gosti su zaključili serijom 8-2, a nakon što je Cedevita u drugoj četvrtini uspjela poravnati na 34-34 uslijedila je velika serija od 12-0 Lietkabelisa kojom je litvanski sastav osigurao opipljivu zalihu pred nastavak.

Odličnom završnicom treće četvrtine Cedevita je uspjela smanjiti zaostatak na samo jedan razlike (57-58) na ulasku u posljednjih 10 minuta, a početkom posljednjeg dijela i jedini puta povesti na utakmici (59-58 i 61-60). Nažalost, igrači hrvatskog prvaka nisu uspjeli nastaviti u tom ritmu, a u završnici je koban bio Ben Magden koji je pogodio dvije trice zaredom za vodstvo Lietkabelisa 78-70 minutu i pol prije kraja.

Cedevita je uspjela smanjiti na 78-76 košem Marka Arapovića pola minute prije kraja, ali u sljedećem napadu gostiju stigla je odluka. Donatas Tarolis je 12 sekundi prije kraja skočio u napadu i popravio promašaj Magdena i tako doveo svoju momčad u vodstvo 80-76. Potom je Arapović pokušao brzom tricom vratiti neizvjesnost, ali nije bio precizan.

Miro Bilan je sa 16 koševa bio najefikasniji kod Cedevite, dok je Žygimantas Skucas ubacio 22 poena za Lietkabelis.

"Ovo je potpuno zaslužena pobjeda Lietkabelisa, koji je odigrao bolju utakmicu nego mi. Par puta smo u četvrtoj četvrtini poveli s jedan razlike, ali uvijek smo napravili neku glupost. Dva ili tri puta smo napravili faul kad su bili u bonusu i poslali ih na liniju slobodnih bacanja. Nismo bili dobri, posebno u obrani u prvom poluvremenu. Skučas je nas dolje pod košem masakrirao. To je radna momčad, imaju dvojicu-trojicu iskusnih igrača koji im daju sigurnost, a i ostali su im igrači dobri, dobro trče, dobri su šuteri, kao i svi Litavci, i ako nisi koncentriran i ne igraš dobro svatko te može pobijediti'', rekao je nakon utakmice Veljko Mršić.

Karlo Žganec (krilni centar Cedevite): "Mislim da smo ušli u utakmicu kako je nedopustivo, mlako. Igrali smo u njihovom ritmu, a oni imaju igrače koji su prošli ovakve utakmice bezbroj puta. Oni su otišli na 10 razlike, a u drugom smo se poluvremenu vraćali. Na kraju smo poveli, ali neke gluposti u našem napadu oni su iskoristili i na kraju zasluženo pobijedili."

Kazys Maksvytis (trener Lietkabelisa): "Sretan sam zbog pobjede. Imali smo problema jer su se u početku naši igrači bojali Cedevitinih centara, ali igramo smo prema planu. Napredujemo iz godine u godinu i mislim da ćemo ove sezone biti jedan od boljih litavskih klubova."

Lorenzo Williams (bek Lietkabelisa): "Mislim da smo odradili dobar posao. Borili smo se. Radili smo neke greške, no najvažnije je da smo pobijedili."

Nakon dva kola Cedevita ima dva poraza, a Lietkabelis dvije pobjede. U 3. kolu Cedevita će za tjedan dana gostovati kod MZT-a u Skoplju.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider