Košarka
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Košarka
'upisana' dva boda

Nizozemci su već jednom iznenadili, no puno toga će se pitati naše igrače

Pred hrvatskim košarkašima je još jedna utakmica u kojoj se očekuje pobjeda, ali takve nikad nije lako igrati na Europskom prvenstvu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon susreta s Makedonijom, nekolicina hrvatskih igrača spomenula je kako bi protiv Nizozemske mogli imati većih problema. Nisu Nizozemci u našem rangu, ali ovdje su već jednom iznenadili. Stvorili su probleme i Slovencima, koji su dugo lomili njihov otpor. Sve su to opomene da nema opuštanja. Jedan loš dan i lako se može izgubiti.

No, ponovno će se najviše toga pitati naše košarkaše. Perasovi momci sve imaju u svojim rukama. Bogdanović se uspješno vratio na parket, Šarić polako preuzeo ulogu glavnog motivatora tijekom utakmice, a Simon i Žorić zadržali konstantu ulaskom s klupe. Tomić je protiv Makedonije u 20-ak minuta bio na pragu ‘double-doublea’ i to su znakovi koji ohrabljuju. K tome, Šarić je napomenuo koliko im znači podrška s tribina.

Dečki se bore i to im se vraća. Dvije pobjede iz tri utakmice i većim dijelom prvenstva dobar pristup donijeli su samopouzdanje da se može sa svakim. Rezultati na prvenstvu istaknuli su nekoliko favorita koji odskaču pobjedničkim mentalitetom. Tu prvenstveno mislimo na Francusku, Srbiju i Grčku. Da bi se došlo do takvog nivoa, moraju se pobjeđivati utakmice kao što je današnja. I kad se radi o lošoj večeri.

Nizozemci igraju školske akcije, a najviše se ističu tamnoputi Worthy de Jong i Charlon Kloof. Oboje su njihovi glavni igrači i realizatori. Znaju sjajno povući u leđa i krasi ih atleticizam. Neloš je i krilni centar pristojne tehnike Robin Smeulders. Međutim, nemaju dovoljno kvalitetnu širinu i nisu preopasni šuteri. Doduše, u okviru jedne utakmice sve je moguće. Pogledajte kako su Talijani zatrpali Španjolce i nanijeli im već drugi poraz.

Hrvatska će trebati puno bolje otvoriti utakmicu nego je to bio slučaj s Makedonijom. U suprotnome, opet bi mogli imati veliku fizičku i emotivnu potrošnju. Nizozemska je statistički najlošija momčad po asistencijama. U pobjedi protiv Gruzije imali su ih ukupno 13, dok su se sa Slovencima nosili s tek osam uspješnih dodavanja. Protiv Makedonije su podbacili na svim poljima.

Nadamo se da će i navijači dati svoj obol s tribina. U prvom poluvremenu s Makedonijom izgubili su bitku, ali kasnije su reagirali u pravom trenutku. Kad je atmosfera živnula, igračima je bilo lakše. Vidjelo se da im nije drago zbog ponekih zvižduka, ali bili su svjesni kako su i oni puno pridonijeli tome, odnosno razočarali svojom dotadašnjom igrom. Perasovo ‘ribanje’ u svlačionici preokrenulo je stvari. Pa ipak takva skupina igrača teško može odigrati dva loša poluvremena. Pouke su vjerojatno izvukli.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider