Košarka
SPORTOVI
Košarka
Lažni krivac?

Šokantna vijest: Nevjerojatan obrat u slučaju ubojstva oca Michaela Jordana

Sudac poziva na oslobađanje čovjeka osuđenog za ubojstvo oca Michaela Jordana zbog nepravilnosti u suđenju…

Uplakani Michael Jordan ulazi u Kuću slavnih (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dana 23. srpnja 1993. ubijen je James Jordan, otac slavnog američkog košarkaša Michaela Jordana, u dobi od 56 godina dok je spavao u svom automobilu na cesti u američkom Lumbertonu, Sjeverna Karolina.

Niko Sigur Gattuso neće biti sretan, a on je vjerojatno frustiran: Hajdukov dragulj proputovao 15 tisuća kilometara uzalud divider

Bila je to vijest dana u SAD-u, o tome se raspredalo tjednima i mjesecima. Pitanje je bilo tko je ubio Jordanova oca i zašto. Bilo je raznih teorija i spekulacija. Službeni narativ je sljedeći:  

Automobil koji je James vozio u noći svoje smrti darovao mu je slavni sin, a zločin se dogodio nakon što je parkirao radi odmora.

Larry Demery i Daniel Green, koji su u vrijeme ubojstva imali 18 godina i međusobno su se optuživali da su ustrijelili Jordanova oca, osuđeni su na doživotni zatvor.

Kako se dogodilo ubojstvo oca Michaela Jordana?

Demery je na suđenju posvjedočio da su se on i Green spremali opljačkati motel kada su vidjeli luksuzno vozilo (Lexus) koje im je privuklo pozornost, te su promijenili metu.

Prema policijskog istrazi, James Jordan probudio se i pitao što se događa te je tada ustrijeljen. Nakon što su ubojice pregledale žrtvinu papirologiju, shvatili su o kome se radi.

Paul Pogba Spreman je odreći se milijuna samo da se vrati: ''Vodio sam djecu u školu, a nisam mogao ući'' divider

"Mislim da smo ubili oca Michaela Jordana", navodno je rekao Demery Green svojem partneru u zločinu.

Kasnije su njegovo tijelo odnijeli u močvaru blizu Bennettsvillea. To je službena verzija.

Međutim, slučaj ubojstva Michaela Jordana doživio je nevjerojatan obrat gotovo 30 godina kasnije.

Nevjerojatan obrat

Sudac koji predsjedava slučajem ubojstva Jamesa Jordana iznenađujuće je zatražio da se oslobodi jednog od dvojice osuđenih ubojica zaključivši da se boji kako bi pogrešan tip mogao biti iza rešetaka.

Umirovljeni sudac Gregory Weeks, koji je nadgledao suđenje za ubojstvo 1996., podnio je peticiju Državnom odboru za uvjetni otpust Sjeverne Karoline da oslobodi Daniela Greena.

Weeks tvrdi da je forenzički vještak za krv propustio otkriti ključne nalaze, koji su bili neuvjerljivi protiv optuženih, tijekom suđenja. Riječ je dokazima koji su mogli baciti sumnju na to je li Green kriv za zločin.

Daniel Green, koji sada ima 48 godina, služi kaznu u Južnom popravnom institutu u Troyu, Sjeverna Karolina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
VOX POPULI o jednoj od najkontroverznijih sudačkih odluka u povijesti Vatrenih... ⚽✅✌

📸: Damir Krajač/CROPIX
Uoči utakmice Hrvatske i Poljske, naš
@susjedbobo i @stipeantonijevic nastavljaju sa svojim kreativnim predstavljanjem zemalja protiv kojih igraju Vatreni. ⚽

Tako ćete moći naučiti nešto o povijesnim ličnostima koje je dala Poljska, saznati zašto su Poljacima Speedway i Strongman draži od nogometa, te vidjeti kojoj životinji mogu zahvaliti za omiljeno nacionalno piće. 🇵🇱
Hrvatska reprezentacija bila je na pragu prolaska u četvrtfinale u Ligi nacija u Varšavi, no Poljaci su uspjeli stići prednost Vatrenih i nadoknaditi dva gola razlike.

Naši nogometaši nisu iskoristili ovu priliku, ali i dalje imaju sve u svojim rukama za najmanje drugo mjesto u grupi 1, koje vodi u četvrtfinale. 💪🔥🇭🇷

Više na portalu @golhr.

📸: AFP
"Nema mjesta nezadovoljstvu i panici." 💪🔥

📸: Damir Krajac/CROPIX