Košarka
SPORTOVI
Košarka
Zaduženi kao Grčka

Nema više novca za 'male i neuspješne': Košarka blizu liste za odstrel

Hrvatske te-kvon-doašice na vijeću HOO-a ostale su bez olimpijskog statusa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska će se napokon odlučiti za neke sportove, postalo je jasno nakon posjeta vodećih ljudi hrvatskog sporta ministru Željku Jovanoviću.

Jer, premala smo zemlja, odveć zadužena, da bismo financirali program toliko puno sportova. Izradom dugoročne strategije razvoja sporta i promjenom Zakona o sportu doći će se do kriterija koji će razdvajati sportove na one od nacionalnog interesa i one koji to nisu. Moguće podgrupe može izbaciti formula u koju će se uvrstiti uspješnost, tradicija, masovnost...

A što je sa sportovima bogate tradicije i slabih aktualnih rezultata? Košarka i slični sportovi dobit će priliku, no takva podrška neće biti vječna. Ako i dalje ne bude rezultata na seniorskoj razini, država će financirati samo rad s mlađim uzrastima, a za seniore će se morati pobrinuti marketing saveza i klubova.

A da se sredstva nenamjenski ne bi trošila brinut će se sportski inspektorat koji će provjeravati kako se vode nacionalni savezi i klubovi, jesu li pojedinci dovoljno stručni i zarađuju li ili odrađuju plaću. (Agencija VLM)

Nastavi čitati

Nastavi čitati