Košarka
SPORTOVI
Košarka
Kakva zadnja četvrtina

Hrvatski obračun u NBA ligi iznjedrio ludi preokret: Sjajna povratnička utakmica Zupca

Clippersi su početkom zadnje četvrtine imali 14 poena zaostatka, a na kraju su slavili 130-125, zahvaljujući dionici od tri minute u kojoj su Clippersi napravili seriju 17:2 i preuzeli vodstvo pet i pol minuta prije kraja.

Stephen Curry i Ivica Zubac (Foto: Afp)

Ivica Zubac odigrao je najbolju utakmicu nakon ozljede i double-double učinkom pomogao Los Angeles Clippersima da velikim preokretom u četvrtoj četvrtini pobijede Golden State Warriorse, za koje je Dario Šarić igrao samo šest minuta.

Clippersi su početkom zadnje četvrtine imali 14 poena zaostatka, a na kraju su slavili 130-125, zahvaljujući dionici od tri minute u kojoj su Clippersi napravili seriju 17:2 i preuzeli vodstvo pet i pol minuta prije kraja. 

Zubac je za 28 minuta igre postigao 13 poena (šut 5/7, slobodna bacanja 3/4), 10 skokova, tri asistencije, dvije blokade, dvije ukradene i tri izgubljene lopte. James Harden je predvodio Clipperse s 26 poena, osam skokova i sedam asistencija, Paul George dodao je 24, a Norman Powell 22 poena, dok Kawhi Leonard nije igrao. Stephen Curry zabio je 41 za Warriorse uz devet trica, a Šarić je za šest minuta na parketu promašio dvije trice te upisao po jedan skok, asistenciju i blokadu.

Bogdanović nije igrao u porazu Knicksa

Paolo Banchero zabio je 13 od svojih 36 koševa u utakmici, tijekom odlučujućeg perioda igre u drugoj četvrtini za domaćina Orlando, koji je svladao New York Knicksa (118-110) , u utakmici koju je zbog ozljede lista propustio Bojan Bogdanović. Banchero je izjednačio rekord karijere pogodivši šest trica za Magic, koji je pobijedio u šest od zadnjih osam. utakmica Franz Wagner je imao 21 poen i šest asistencija za Orlando.Jalen Brunson zabio je 20 od svoja 33 koša u prvoj četvrtini za ozljede izmučene Knickse, koji su izgubili peti put u šest utakmica nakon niza od devet pobjeda. New York je bez All-Star Juliusa Randlea (iščašeno rame) i OG Anunobyja (operacija lakta) na neodređeno vrijeme, dok je Mitchell Robinson (operacija gležnja) vjerojatno odsutan do kraja regularne sezone.

Kyrie Irving ubacio je 34 poena, a Luka Dončić 27 u samo tri četvrtine igre dok je Dallas pobijedio gostujući San Antonio (116-93) za svoju šestu uzastopnu pobjedu. I Irving (devet skokova, sedam asistencija) i Dončić (devet skokova, osam asistencija) dali su višestruk doprinos. Daniel Gafford dodao je 10 poena i 10 skokova za Dallas.Victor Wembanyama ubacio je 26 poena, a Malaki Branham 19 dok je San Antonio izgubio osmi put u devet utakmica.

Tyler Herro je imao 23 poena, sedam skokova i sedam asistencija za pobjedu nad Miamijem protiv domaćina Philadelphije (109-104). Bam Adebayo dodao je 23 poena i 14 skokova, a Duncan Robinson 20 poena za Heat. Miamiju je nedostajao Jimmy Butler (smrt rođaka) zajedno s ozlijeđenima Joshom Richardsonom i Terryjem Rozierom.Sixersi su bili bez ozlijeđenih Joela Embiida, Tobiasa Harrisa, De'Anthonyja Meltona, Nicolasa Batuma i Roberta Covingtona. Kyle Lowry koji je nedavno potpisao ugovor također je bio izvan stroja jer radi na svojoj kondiciji.

Rekord karijere Ruija Hachimure

Anthony Davis skupio je 37 poena i 15 skokova, a Rui Hachimura postigao je rekord karijere od 36 poena i predvodio Los Angeles protiv Utaha u Salt Lake Cityju (138-122).Davis, koji je igrao loše u prošlomjesečnom porazu Lakersa u Utahu, pogodio je 13 od 25 šuteva iz igre i zabio 17 poena u odlučujućoj trećoj četvrtini kako bi Los Angeles gurnuo u All-Star pauzu na pobjednički način.Lakersi su dobili svoju treću uzastopnu utakmicu i poboljšali se na 6-1 u proteklih sedam utakmica unatoč tome što je LeBron James sjedio zbog ozljede lijevog gležnja. Hachimura je ispunio prazninu superzvijezde ispraznivši šest trica u utakmici i postigavši 21 poen u prvom poluvremenu.

Payton Pritchard je ušao s klupe i postigao 28 koševa, a Derrick White je završio s 27 i pomogao Bostonu da porazi gostujući Brooklyn s 136-86 u posljednjem natjecanju svake momčadi prije All-Star stanke.Celticsi su nakon tri četvrtine vodili 101-55, au četvrtoj su povećali prednost na 56 poena. Bila je to druga pobjeda Bostona nad Brooklynom u isto toliko večeri, Celticsi su u utorak pobijedili Netse i u New Yorku rezultatom 118-110.Trendon Watford zabio je 15 poena za Netse, koji je izgubio peti put u šest utakmica.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider